Eclipsa partiala de soare 20 martie 2015

Mereu cand e un astfel de eveniment astronomic toata lumea vorbeste despre el.

Ni se atrage atentia sa nu ne uitam direct in soare fara ochelari speciali. Si mereu ne fascineaza asemenea evenimente. Le urmarim cu mult interes.

Fotografii ne incanta dupa ce evenimentul are loc cu tot felul de fotografii, care de care mai artistice. Astfel de evenimente ne fac sa visam.

Poate nu ne mai gandim la legendele de demult, cu dragonii care inghiteau soarele, insa de fiecare data un astfel de eveniment astronomic il situam undeva la granita dintre stiinta si ceva poetic.

In Bucuresti, eclipsa incepe la 10:48. Maximul a fost situat la 11:55. Fenomenul va lua sfarsit la 13:04. Se spune ca soarele va fi acoperit 43%.

Eclipsa va fi vizibila in Romania intre 10:45-13:05.

Pe teritoriile Islandei, Scotiei, Insulelor Feroe, Scandinavia, Insulei Spitzbergen insa eclipsa va fi totala.

Fenomen spectaculos sau infricosator? Eclipsele au fost vazute in mitologie si literatura in ambele feluri. Se spune ca s-ar inversa ordinea naturala a lucrurilor pe timp de eclipsa. In greaca “eclipsa” inseamna “abandon”. Soarele abandona, la propriu, Pamantul.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Ana Irina

Colaborator Blogevent din 1 octombrie 2013. Scriu articole pentru Bibliocarti.com, Cooltrends.ro si nu numai. Am mai colaborat cu articole pe site-ul Efemeride. Din 2009 scriu pentru sectiunea Actualitatea Freud pentru site-ul AROPA. Din august 2014 iubitoare de haiku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *