Profesorul, un psiholog?

Sunt cei care doresc sa dea admitere la psihologie pentru ca sunt pasionati de domeniu. De o mai buna intelegere a lor personal si a altora si de o mai buna intelegere a relatiilor cu ceilalti. Cei doritori sa ii ajute pe altii explicandu-le anumite aspecte din viata pe care si ei au incercat sa le inteleaga. Mai sunt apoi cei care doresc sa devina profesori pentru ca le place sa-i invete pe altii si pentru ca le-ar placea sa invete in continuare toata viata.

Sunt cele doua domenii chiar diferite?

Ambii vor lucra alaturi de alte persoane, si vor face ceva pentru altii. Si profesorii vor trebui sa tina cont cum sa se comporte cu studentii, cum sa stabileasca relatii bune, cum sa-i motiveze sa faca unele lucruri, cum sa-si prezinte materia, uneori cum sa se motiveze pe ei insisi daca intr-o zi nu au chef sau nu reusesc sa prezinte in mod atragator un material. Se vorbeste mult despre a stapani o clasa sau despre a face o diferenta in educatia unor generatii. Unii profesori ne-au invatat multe si despre viata in general nu doar despre materia predata. Altii ne-au impresionat prin pasiunea lor pentru materia predata si pentru domeniu, prin efortul si importanta data pentru ca tot ce ne prezenta sa fie corect.

Citeste si:  Grija fata de animalele de companie este supravegheata de autoritati

Daca ne uitam in jur poate descoperim nevoia de a sti putina psihologie si in alte meserii.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Ana Irina

Colaborator Blogevent din 1 octombrie 2013. Scriu articole pentru Bibliocarti.com, Cooltrends.ro si nu numai. Am mai colaborat cu articole pe site-ul Efemeride. Din 2009 scriu pentru sectiunea Actualitatea Freud pentru site-ul AROPA. Din august 2014 iubitoare de haiku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *