Cum sa faci o impresie buna la noul job

Automat ne formam idei si pareri despre alte persoane, chiar din primele secunde dupa ce le intalnim. Aceste perceptii sunt bazate pe o serie de criterii precum aspect fizic, atitudine, ton al vocii, chiar si gestica sau modul in care se face o strangere de mana. Este important sa faci o impresie buna, o impresie pozitiva in momentul in care ajungi la noul loc de munca, atat pentru angajator cat si pentru colegi. O impresie negativa initiala este foarte greu de inlaturat si poate avea impact asupra viitorului pe care il ai in organizatie. Iata cateva sfaturi pentru ca prima impresie pe care o faci sa fie cea pe care ti-o doresti.

Arata-le colegilor ca esti serios, ca dai dovada de punctualitate la noul tau job. Daca esti punctual vei arata indirect si respectul pe care il ai pentru pozitia obtinuta. Daca incepi din start sa intarzii si nu esti atent la aspecte si reguli cu privire la pauze si timp de munca, pleci de pe picior gresit.

Fii increzator. Pastreaza contactul vizual cand discuti cu colegii, aloca intreaga atentie acestor discutii. Trateaza pe toata lumea cu respect si politete, intr-un mod profesional, indiferent de pozitia pe care o au in companie.

Atitudinea pe care o ai trebuie sa fie una pozitiva. Trebuie sa arati ca esti entuziast, gata sa muncesti dar si prietenos. Invata numele tuturor si asculta-le criticile si sfaturile intr-un mod constructiv.

Citeste si:  Ce tip de seif sa iti achizitionezi?

Fii organizat si preia initiativa. Odata ce te-ai acomodat cu ceea ce ai de facut, incepe sa preiei si initiativa si nu astepta ca altii sa iti spuna ce ai de facut. Cauta sarcini extinse de indeplinit, acest lucru va arata ca esti dornic de munca, o persoana de incredere, si iti va creste sansele pentru promovare.

Pe cat posibil evita barfele, pentru ca, fie ca iti dai seama sau nu, vei fi barfit la randul tau. A nu barfi nu inseamna insa a nu socializa deloc. Ia pranzul impreuna cu colegii, iesiti dupa munca pentru a va cunoaste mai bine, astfel vei face si munca mai distractiva si te vei integra mai bine in intreaga atmosfera a companiei.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *