Afla cum sa iti alegi o masina second hand

Masinile second hand castiga din ce in ce mai mult teren, fiind mult mai accesibile din punct de vedere financiar decat cele noi. Specilistii ne explica care sunt avantajele unei masini cumparate la mana a doua si de ce este recomandabil sa optezi pentru o asemenea masina.

Multi considera ca o masina noua isi pierde 10% din valoarea sa initiala inca din momentul in care ai scoas-o de pe usa dealer-ului. In general, o masina isi pierde aproximativ 30-45% din valoarea sa initiala, in primii ani dup ace a fost cumparata. Mai precis, valoarea unei masini noi se depreciaza cu 20% dupa primul an de la cumparare, in al doilea an cu 30%, iar la sfarsitul celui de-al treilea an ajunge la 40-45%. Dupa primii 3 ani, valoarea masinii se depreciaza intr-un ritm mult mai scazut.

A trecut deja termenul in care masina a pierdut accelerat din valoare, dar este inca fiabila. Constructorii s-au adaptat la societatea de consum si masinile sunt gandite si construite astfel incat sa nu aibe probleme deosebite in primii 5-8 ani de functionare.

Daca masina nu este destinata unei utilizari intensive zilnice, si este in stare buna de functionare, atunci si o masina mai veche de 8 ani poate reprezenta o solutie. Bine ingrijita, masina poate sa te tina perioade lungi de timp, avand avantajul evident al unui pret foarte scazut. In ambele situatii, este foarte important sa evaluati starea automobilului second hand intr-un service specializat.

Citeste si:  Cum ar trebui să funcţioneze sistemul de asigurări auto din România

Nu-i mai putin adevarat faptul ca exista masini de 10-11 ani, care au parcurs in mod real intre 50 si 100 de mii de kilometrii si care se afla intr-o stare tehnica si estetica foarte buna. Aceste exceptii se numara printre cele mai bune afaceri pe care le poti face cand cumperi o masina la mana a doua.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Afla cum sa iti alegi o masina second hand

  • mai 6, 2015 at 9:33 am
    Permalink

    Multumim pentru sfaturi,acum banii ne mai trebuie:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *