Fobii ciudate ale oamenilor

Fiecare dintre noi are o mica frica fata de ceva anume, insa exista oameni care isi delimiteaza viata in functie de temerile pe care le au. Exista fobii din cele mai neobisnuite care afecteaza o multime de oameni din lumea moderna.

Cele mai bizare fobii

Agyrophobia- frica de traversarea strazii, a autostrazilor si chiar frica de drumuri. Acest lucru face ca viata la oras sa fie un calvar pentru cineva care sufera de o astfel de fobie. Cuvantul provine din limba greaca care inseamna ocolire, cotitura, in sensul de a ocoli agitatia unui drum. Fobia se refera la mai multe categorii, in care oamenii se tem de drumuri largi pana la strazi din suburbii, cu o singura banda, si poate sa includa si frica de traversare printr-un loc nepermis. Totusi, aceasta fobie este considerata independenta de teama de masini.

Pediophobia- implica frica irationala fata de papusi, si nu numai fata de papusile care nasc un sentiment de groaza- cum ar fi Chucky, ci fata de toate papusile. Aceasta fobie implica si frica de roborti sau manechine, ceea ce inseamna ca, pentru o persoana care sufera de pediophobia, shoppingul devine o sarcina cumplita. Aceasta fobie nu ar trebui sa fie confundata cu pedophobia sau pediaphobia, care inseamna frica de copii. Sigmund Freud a crezut ca aceasta tulburare are la baza ideea ca papusa ar putea prinde viata.

Citeste si:  Ce presupune pierderea unei persoane dragi?

Eisoptrophobia reprezinta frica fata de oglinzi, sau chiar mai specific, frica de a fi pus in contact cu o lume spirituala cu ajutorul oglinzii. Cei care sufera de aceasta fobie au parte de o experienta nejustificata, cu toate ca sunt constienti ca frica lor este lipsita de rationament. Deoarece acestea fobie se bazeaza mai mult pe superstitie, oamenii care sufera de Eisoptrophobia isi fac griji ca spargerea unei oglinzi va aduce ghinion. De asemenea, acestia cred ca daca se uita in oglinda, vor intra in contact cu lumea spirituala care se afla dincolo de sticla. Exista oameni carora le este frica sa se priveasca in oglinda atunci cand sunt singuri, de frica ca cineva sa nu se afla in spatele lor- aceasta fiind o forma mai mica de Eisoptrophobia.

Cuvinte cheie: fobii, fobii ciudate, fobii bizare, cele mai ciudate fobii, Agyrophobia, Pediophobia, Eisoptrophobia, frica, teama, anxietate.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *