Zi de vineri cu ghinion

ghinionProbabil ca de esti o persoana superstitioasa crezi ca ziua de vineri 13 iti va aduce ghinion. Si pentru a scapa de astfel de situatii neplacute ajungi sa fii precaut in legatura cu absolut orice. Daca vei fi mereu ca pe ace sunt mari sanse sa se intample un eveniment neplacut.

Daca e sa aruncam o privire in trecut, observam ca ziua de vineri 13 are o serie de evenimente care tin a fi drept origini pentru aceasta superstitie.

Se spune ca abia la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX vineri 13 a inceput sa fie vazuta ca o supersitite. Pana atunci aceasta era impartita in doua. Supersitia zilei de vineri si superstitia zilei de 13.

Numarul 13 a fost considerat ca fiind un numar care aduce ghinion inca de pe vremea noului testament. In Cina cea de Taina, cel de-al 13 membru la masa a fost Iuda, cel care l-a tradat pe Iisus. Ziua de vineri are si ea origini mai putin placute. In ziua de vineri Adam si Eva au fost alungati din Rai iar Iisus Hristos a fost crucificat tot intr-o zi de vineri.

Superstitii legate de ziua de vineri 13

  • Copii nascuti in ziua de 13 nu au noroc
  • Oamenii nascuti in ziua de 13 vor muri tineri
  • Daca o femeie isi serbeaza ziua intr-o zi de vineri 13, se va casatori in anul urmator
  • Nu e indicat sa te casatoresti intr-o zi de vineri 13
  • Daca 13 persoane stau la masa intr-o zi de vineri 13 una din ele se va imbolnavi
  • Sa nu porti negru in ziua de vineri 13, vei purta doliu in scurt timp.
  • Daca ai un nume din 13 litere ai norocul Diavolului – Jack The Ripper, Charles Manson, Theodore Bundy
Citeste si:  Invazia refugiatilor

Frica pentu ziua de vineri 13 este clasificata ca o adevara fobie si poarta numele de paraskevidekatriafobie. Un nume destul de greu de pronuntat.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *