Supraveghere din cer cu drone

Daca ai avut vreodata ocazia sa te joci cu drone, cu siguranta ai aflat ca alimentarea lor nu dureaza o perioda foarte lunga de timp. Dupa ce drona petrece ceva timp in aer, trebuie sa tii cont de nivelul bateriei dispozitivului, pentru a te asigura ca lucrurile nu se vor complica.

PARC- Persistent Aerial Reconnaissance and Communications- realizat de catre CyPhy Works, nu sufera de aceasta problema. Aceste drone unice poe sta in aer pentru un timp nelimitat- cu toate ca 100 de ore este maximul recomandat- si asta multumita sistemului de functionare care implica un cablu de alimentare special, ce se extinde de la sol pana la unitatea de bord.

Drona PARC

“Practic, este un robot cu un timp nelimitat de zbor. Il trimiti in aer si ramane acolo”- sustine Helen Greiner, fondator al CyPhy Works. In timp ce acest sistem inseamna ca drona este, practic, legata la o anumita locatie, se pare ca acest lucru nu este neaparat o problema: spre deosebire de dronele care pot sa calatoareasca la distante lungi, PARC este creat pentru o monitorizate pe termen lung si este utilizata de armata SUA pentru scopuri bine intentionate, cu ajutorul careia pot verifica miscarile de la sol sau pot monitoriza anumite schimbari de la departare.

Citeste si:  Un nou trend- bona digitala

CyPhy Works a anuntat recent ca a primit acordul de la Autoritatea Federala a Aviatiei Civile din SUA, ceea ce inseamna ca drona poate fi utilizata si in scopuri comerciale. Astfel, in timp ce nu vei vedea drona PARC livrand produse de la Google sau de la Amazon prea devreme- Google a anuntat ca va incepe livrarea de produse cu ajutorul unor drone pana in anul 2017- este foarte posibil ca oamenii sa vada astfel de unitati operand in scopuri de supraveghere si securitate.

Pe langa faptul ca alimenteaza aceste drone, cablul de specialitate actioneaza si ca un cablu de date, asigurandu-se ca supravegherea si inregistrarile realizate de PARC sunt in siguranta. Insa, ce se poate intampla daca acest cablu se rupe sau se pierde? Din fericire, drona este echipata si cu o baterie interna– pentru a face fata in astfel de situatii urgente, ceea ce inseamna ca daca va exista un astfel de caz, PARC poate ateriza in siguranta la sol.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *