Oamenii de stiinta care au ramas in umbra

science
science

Multi oameni au in minte diferite personaje din domenii culturale, insa problema este ca acestea au ramas in umbra. Exista foarte multe personaje importante care nu mai sunt luate in considerare astazi.

Sunt foarte multe persoane care au facut totul posibil in ziua de astazi. Tehnologia din ziua de astazi este una care a este foarte avansata si in mare parte viata noastra depinde de aceasta. Fie ca ne place sau nu sa admitem acest lucru este sigur ca viata noastra depinde in anumite parti de tehnologie. Pentru aceasta ar trebui sa fim recunoscatori pentru ci care au facut totul posibil, pentru cei de la care a pornit totul.

Galileo – om de stiinta lansat in umbra

Fiind un fizician, matematicia astronom si filozoc foarte cunoscut, Galileo era de origine italiana si a fost supranumit si “Tatal Stiintei” Acesta a avut un rol deosbit de important de-a lungul anilor in domeniul stiintei. Publicatiile sale se refereau in prinicipal la descoperirile legate de observatiile astronomice. De asemenea acesta a propagat in randul lumii ideea ca totul ar trebui sa se bazeze pe gandirea rationala. Este cunoscut pentru faptul ca a observat planeta Venus, Saturn si Neptun. Toate acestea le-a studiat folosind un telescop propriu. Galileo a ajutat in multe domenii de la matematica la domeniul militar unde a ajutat la invendarea compasului militar. A fost prima persoana care a sutdiat legile miscarii spunand ca intreaga lume functioneaza bazandu-se pe legile matematicii. Acesta a murit in anul 1642 in inchisoare fiind incarcerat de Biserica Ortodoxa.

Citeste si:  De unde cumperi piese auto de buna calitate?

Isaac Newton – personaj de stiinta uitat

De multe ori lumea se refera la Isaac Newton ca fiind unul din cei mai mai oameni de stiinta care s-au nascut vreodata.  Una din cele mai cunoscute fraze ale sale este aceea ca “orice actiune are o reactiune oposita ega;a” De asmenea este numit si “Tatal mecanicii clasice” experimentele sale ducand la stabilirea a 3 legi de miscare. Isaac Newton era un om care a reusit sa se faca recunoscut in mai multe domenii: mecanica, optica si matematica. Pe langa acestea Newton a ajutat si la stabilirea teoriei gravitationale. Acesta a fost student la Trinity College din Cambridge. Anul in care Newton s-a nascut a fost anul in care Galileo a murit.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *