Avionul care isi poate detasa cabina de pasageri in caz de urgenta

Recent, inginerii au dezvaluit un concept destul de uimitor in ceea ce priveste avioanele si salvarea pasagerilor in caz de urgenta. Astfel, design-ul descrie un aparat de zbor ce are o cabina detasabila ce se poate desprinde de corpul avionului in situatii de urgenta. In timpul decolarii, a aterizarii sau a zborului, cabina reproiectata se desprinde de avion si ajunge, in conditii de siguranta, la sol sau la apa, salvand viata tuturor celor prezenti la bord.

“Supravietuirea in urma unui accident aviatic chiar este posibila”- sustine inginerul de aviatie, Vladimir Tatarenko. “In timp ce inginerii de avioane din intreaga lume incearca sa faca avionele locuri mai sigure, acestia nu pot face nimic in ceea ce priveste factorul uman”. Tatarenko este creierul din spatele acestui proiect uimitor, si lucreaza la acest concept inca de acum trei ani de zile.

Astfel, la cabina detasabila sunt atasate mai multe parasute, care sunt eliberate imediat atunci cand cabina se desprinde de scheletul aeronavei. De asemenea, exista si o serie de tuburi de cauciuc care se umfla pentru a amortiza impactul cu solul sau cu apa, iar dispozitivele gonflabile sunt suficient de puternice pentru a mentine linia de plutire a cabinei.

“Tehnologia existenta a utilizarii de compusi de carbon Kevlar pentru fuzelaj, aripile, clapele, spoilerele sau coada- pot fi utilizate in timpul proiectarii. Acestea permit sa compenseze partial greutatea sistemului parasuta”- sustine inginerul.

Citeste si:  Infiniti şi Mercedes se vor produce în Mexic

Designul include un spatiu de depozitare unde se pot aseza bagajele calatorilor sub cabina, astfel ca niciun bagaj nu se va pierde in timpul zborului- atunci cand cabina se va detasa. Sursele de informare internationale explica faptul ca aceasta idee este una uimitoare, iar reactiile pasagerilor au fost surprinzatoare pentru inventator.

Inca e sigur sa zbori

Studiile statistice au demonstrat deja ca avionul este cea mai sigura cale de transport din ziua de azi. De exemplu, ai mai multe sanse sa mori intr-un accident de masina- care este 1 la 5000, in timp ce in cazul zborului, se inregistreaza 12.25 sanse de deces la un milion. De asemenea, riscul de prabusire a unui avion este de 1 la 1.2 milioane, existand o rata de 24% de supravietuire a pasagerilor implicati in accident. In anul 2014 au existat 111 accidente aviatice, numar ce a scazut comparativ cu anul 2013, cand au fost 138 accidente.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *