Fenomen rar: vei putea vedea cinci planete la rand!

In cursul acestei saptamani, pe cer va avea loc un spectacol ceresc extrem de rar, care isi va face aparitia inainte de rasarit. Pentru prima data dupa 11 ani de zile, Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn vor fi vizibile in acelasi timp, pe cer. Toate cele cinci planete vor putea fi vizbile pe cer incepand cu data de 20 ianuarie, fenomenul putand fi observat pana pe 20 februarie. Daca iti doresti sa vezi si tu spectaculosul fenomen, tot ce trebuie sa faci este sa tii bratul de la Luna catre orizont, iar cele cinci planete ar trebui sa apara in jurul acestei linii.

Astfel, daca vei privi in sus, de la stanga la dreapta, vei putea observa, in linie diagonala, planetele Mercur, Venus, Saturn, Marte si Jupiter. De asemenea, stelele Antares si Spica vor putea fi vizibile in aceeasi regiune a cerului. Uranus si Neptun sunt singurele planete care nu vor “participa” la acest spectacol natural.

In intreaga lume, Jupiter va fi prima planeta care isi va face aparitia, de la est. Urmatoarele vor fi Marte, Saturn, Venus si Mercur, care se vor ridica peste noapte, in zorii zilei. Mercur va avea o pozitie mai joasa dimineata devreme, aflandu-se la aproape opt grade la stanga fata de Venus. Daca conditiile meteorologice nefavorabile nu iti permit sa savurezi acest show uimitor, afla ca alinierea celor cinci planete va putea fi vizibila pentru aproape o luna de zile- de pe 20 ianuarie pana pe 20 februarie.

Citeste si:  Vorbitul în public: training

Apogeul lui Mercur

“Ne asteptam ca oamenii din ambele emisfere ale Pamantului sa vada planeta Mercur cu usurinta la data de 25 ianuarie”- sustin specialistii.  “Mercur isi va atinge apogeul la orele diminetii, vreme de cateva saptamani, insa momentul culminant va fi pe data de 7 februarie 2016. In acest moment, Mercur se ridica cu aproape 80 de minute mai repede inaintea Soarelui la latitudinile nordice. La latitudini temperate din emisfera sudica, Mercur se ridica suficient de mult cu aproape doua ore inainte de rasaritul Sorelui”- mai adauga expertii.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *