Top 10 bloguri si publicatii de marketing utile

Industria de marketing este intr-o continua evolutie. Atat publicul tinta isi modifica constant nevoile, cat si obiectivele companiilor se transforma periodic. Specialistii in marketing considera ca secretul succesului il reprezinta informarea constanta si curiozitatea. Fara aceste doua elemente principale, este dificil ca un om de marketing sa razbata intr-un spatiu care se schimba atat de repede.

Exista sute si sute de bloguri si publicatii de specialitate si tocmai de aceea informarea devinde un proces dificil. Care dintre acestea satisfac nevoile generale de marketing? Care reprezinta adevarate Biblii de specialitate? Iata un top 10 al celor mai relevante, interesante si urmarite bloguri si publicatii de marketing ale momentului, la nivel global.

1. Marketing Profs

Marketing Profs este un blog de marketing care acopera o gamalarga de domenii. Ofera informatii atat pentru persoanele care cauta ultimele tendinte ale industriei, cat si persoanelor interesate de prezentari generale de dezvoltare profesionala. Blogul este constant aprovizionat cu un continut legitim, util oricarui specialist de marketing.

2. Business Insider

Blogule ste cu siguranta o adevarata stea in ascensiune in lumea de continut. Business Insider ofera continut unic si stragetic, zilnic. Este un fel de Huffington Post pentru profesionistii din domeniul afacerilor si marketing. Conform ultimelor statistici, primele 1000 de companii de top din lume isi culeg principalele informatii de aici pentru luarea deciziilor esentiale de marketing.

Citeste si:  Povestea lui Mos Craciun si a prajiturelelor

3. Banca Cunoașterii (The Knowledge Bank)

Influence & Co este specializată în crearea și distribuirea de conținut pentru influentarea publicului și marirea vizibilitatii angajaților-cheie ale unor companii. Dar blog-ul companiei atinge toate aspectele legate de marketing de conținut și branding – de la leadership și crearea de conținut pana la generarea și distribuția de conținut.

4. HubSpot blog

HubSpot este foarte cunoscut pentru software-ul său și pentru conferințele de marketing prime time oferite. Dincolo de aceste oferte de produse, acest blog este primul pas spre obtinerea primelor certificate de marketing. Printre acestea, Academia ofera cursuri de formare de marketing de baza, extrem de utile in elaborarea strategiei de continut.

5. Vero

Campaniile prin intermediul email-lui au reprezentat mult timp otrava pentru strategiile de marketing. Consumatorii nu puteau fi motivati sa deschida materialele de marketing de mobilizare, indiferent de incercarile specialistilor. Serviciul Vero este creat exact din acestmotiv, el fiind un furnizor de software de automatizare de email, care usureaza atingerea obiectivelor campaniilor de marketing prin email.

6. Kissmetrics

Antreprenorii se luptă de cele mai multe ori cu gestionarea datelor analitice disponibile. Kissmetrics cerne informatiile dispersate prin intermediul numerelor, pentru a aduce la lumina greselile de valori care par sa nu fie explicabile nici pentru expertii de date. Biblioteca Infographic ofera optiunea vizualizarii foilor de parcurs pentru practicile de marketing complexe.

Citeste si:  Happy Monday: Leaders in marketing

7. HootSuite

Așa cum mulți întreprinzători au inceput sa observe, social media nu este un domeniu simplu. Consecventa este cuvantul cheie pentru lumea virtuala din social media, HootSuite oferind numeroase opțiuni de conținut pentru întreprinderile care doresc să adopte o abordare macro pentru publicare.

8. Moz

Orice persoana care a auzit prima data de optimizarea motorului de căutare a fost cel putin confuz. Moz reuseste sa treaca prin toti algoritmii și cuvintele cheie create de SEO pentru a oferi perspective de pacificare pentru motoarele de căutare de afaceri.

9. Ogilvy & Mather

Ogilvy este sinonim cu excelenta in publicitate. Nu contează segmentul de marketing sau nivelul companiei, orice persoana, de la pionierii de proiectare pana la granzii marketingului, au de invatat de la aceasta companie. Ogilvy ofera cele mai utile informatii pentru evaluarea modului în care brand-ul arata in ochii consumatorilor. Documentele Red, dinsponibile pe blog, abordeaza subiecte care releva regulile nescrise ale marketingului digital. Autorii lor sunt mai mult decat bloggeri, sunt cei mai buni specialisti din domeniu.

10. Terenul de marketing (Marketing Land)

Marketingul digital și dezvoltare tehnologica sunt reciproc incluse. Rapoartele de marketing de pe acest blog se asigura ca strategia de conținut se potrivește în palma mâinii consumatorului tinta lui.De asemenea, in fiecare an, Marketing Land creează un portofoliu masiv de ilustrației, util lumii tech de marketing.

Citeste si:  Care este cel mai important element al unui articol ?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *