Londra – o destinatie extraordinara

Londra este intr-adevar unul din cele mai extraordinare orase din lume. Un amestec interesant de diverse culturi si religii, capitala britanica este in acelasi timp si un important centru financiar, comercial, de moda si educatie. Este deopotriva un oras ce respecta traditiile, dar si un oras modern, foarte animat.

Londra se mandreste cu muzee de o bogatie si diversitate uimitoare, in parte deoarece secole la rand orasul a fost centrul comertului international si al unui intins imperiu. Iata cateva obiective turistice cu adevarat deosebite ce merita toata consideratia: British Museum, Muzeul Victoria & Albert, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Londrei, Westminster Abbey, Catedrala St. Paul, Turnul Londrei, Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussauds, National Gallery, Trafalgar Square, London Eye, Muzeul Maritim din Greenwich, Tate Britain, etc.

Daca va aflati in Londra cu copiii ii puteti duce sa viziteze London Toy and Model Museum unde se afla ursuleti, soldatei, papusi si modele auto in miniatura. Pollock’s Toy Museum ofera o colectie similara, inclusiv pe Eric – „cel mai vechi ursulet-jucarie cunoscut”. Bethnal Green Museum of Childhood si Museum of London ilustreaza aspecte ale varstei copilariei de-a lungul istoriei.

Pentru cei pasionati de exponate militare, Londra are si la acest capitol mai multe optiuni: National Army Museum prezinta exponate si vitrine care relateaza istoria armatei britanice de la domnia lui Henric VII pana in prezent. Regimentele de elita ale garzii de infanterie, ale armatei britanice, constituie principalul subiect la Guards’ Museum. Armura regala din Turnul Londrei, cel mai vechi muzeu public, detine colectia nationala de arme si armuri. Colectia Wallace dispune si ea de o panoplie asemanatoare. La Imperial War Museum, transeele, copii din primul Razboi Mondial, si blitzkrig-ul din 1940 arata razboiul asa cum a fost. Florence Nightingale Museum prezinta ororile razboaielor din secolul XIX.

Citeste si:  O parte din Banatul de munte (I).

Londra are de asemenea si multe spatii in aer liber in care va puteti plimba. Cele mai cunoscute parcuri sunt: Hyde Park la nord de Tamisa, Green Park, Kensington Gardens, Holland Park, Parcul St. James, Regent’s Park, Gradina Zoologica.

Puteti admira multe obiectivele turistice londoneze si daca faceti o plimbare cu vaporasele pe Tamisa (acest fapt a fost posibil odata cu inaugurarea Thames Path National Trail in anul 1996) sau cu Open Bus Tour.

Daca stati mai multe zile in Londra puteti vizita si atractii turistice in afara capitalei britanice precum: Palatul Windsor, Hampton Court Palace, Palatul Blenheim, Hatfield House, Catedrala Canterbury, Stonehenge.

Concluzionand, o excursie la Londra reprezinta o experienta de neuitat pentru oricine, in special datorita atractiilor locale deosebit de variate si interesante.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *