Top 3 festivaluri din Sibiu, orasul culturii si artelor

Sibiul este si a fost intotdeauna cunoscut ca fiind orasul care gazduieste anual o multime de evenimente culturale. O serie de evenimente Sibiu sunt cunoscute atat la nivel national cat si international.

Printre cele mai importante evenimente este Festivalul de Teatru de la Sibiu. Pe tot parcursul acestui festival, Sibiul nu doarme. Spectacolele de teatru, circ, dans desfasurate in cetatile si in orasul vechi sunt o adevarata atractie pentru spectatori.

In fiecare an zeci de companii din intreaga lume sunt prezente pentru a-si arata talentul in fata a sute de mii de spectatori. Exista specatacole care se desfasoara in teatru sau in spatii amenjate, desigur la acestea accesul se face pe baza biletelor dar si exista si spectacole in strada care pot fi vizionate fara a necesita plata.

In cadrul festivalul sunt proiectate si filme care mai de care mai interesante, lansarile de carte, conferintele care reunesc personalitati sunt doar cateva din momentele care se afla in fiecare an in agenda acestui festival.

Sibiu Festival Medieval este un alt eveniment de mare amploare care atrage o multime de turisti straini curiosi sa traiasca obiceirui si traditii din epoca medievala. Este un festival care are multa voie buna dar si o multime de preparate culinare si bauturi traditionale romanesti. Astfel ca anual exista standuri cu sortimente de branza, sticle cu tuica, afinata si desigur specialitatea zonei placinte de mamaliga cu branza.

Citeste si:  Vrei sa incerci ceva nou? Alege un restaurant in mijlocul naturii!

Retetele sunt originale cunoscute doar de cei care traiesc in zona Sibiului. O multime de actori renumiti isi fac simtita prezenta iar domnitele, domni, nobilii si marchizele se plimba pe strazile din Sibiu creand o atmosfera medievala.

Demonstratiile de spada si capa sunt un moment care trebuie urmarit. Timp de trei zile orasul devine un loc plin de magie, un loc plin de turisti si curiosi.

Festivalul de Jazz face parte din seria de evenimente Sibiu cunoscute la nivel mondial. Festivalul este unic datorita longevitatii pe care o are si a numarului mare de celebritati care si-au facut de-a lungul timpului simtita prezenta.

Exista putine festivaluri de acest gen in intreaga lume, astfel ca Sibiul a primit titulatura de Capitala Jazzului. Este o mandrie a orasului ca poate sustine in fiecare an un astfel de eveniment, de o asa mare importanta. De fiecare data alaturi de celebritati sunt descoperite noi talente. Prin acest evenimente este promovata politica culturala europeana.

Sibiul mai organizeaza si alte evenimente, poate nu la fel de importante ca si acestea dar este clar ca Sibiul este unul din orasele care promoveaza valorile culturale intr-un mod frumos si prin care Romania se poate mandri peste hotare.

Toti cei care au fost prezenti la unul dintre aceste festivale au trait momente unice, speciale si frumoase.

Citeste si:  Photoshop? Uitați-vă mai bine!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *