Topul tehnologiilor care ne-au schimbat radical viata

Numeroase sunt inovatiile care sunt animate de dorinta de a ne face viata mai buna sau de dorinta de a deveni din ce in ce mai bune, de a ajunge mai departe, mai repede.

Fara incetare ameliorate sau perfectionate, unele dintre ele ne-au schimbat radical viata si ne ajuta sa castigam mai mult timp zi de zi.

Robotica. O masina de spalat pe care o putem programa in avans, un aspirator –robot, roboti industriali, fabricarea unor panouri solare sau vopsirea perfecta a caroseriei masinilor… robotica este mai nou peste tot. Iar gratie ei, un numar incalculabil de sarcini au fost automatizate.

Memoria digitala. Datorita ei, nu mai trebuie sa schimbi un CD pentru a trece de la o muzica la alta, sa deschizi o multime de albume pentru a gasi cea mai buna poza de acum 10 ani sau nu mai trebuie sa pierzi 10 minute cu reglarea pozitiei scanului si a oglinzilor. Memoria digitala este peste tot si este din ce in ce mai rapida, permitand gasirea unor informatii in timp record.

Informatia on-line. Urmarirea in timp real a unui eveniment, accesul imediat la un articol care ne intereseaza, gasirea in doar cateva minute a unui ansamblu de publicatii pe o anumita tema, sa poti publica instant un articol din orice parte a globului…nu mai trebuie deci sa astepti ca cineva sa iti aduca ziarul, tehnologiile de comunicare si informare au evoluat considerabil.

Citeste si:  Galaxy Home, boxa portabila Samsung soseste in aprilie

E-mail-ul. Sa comunici in scris nu a fost niciodata asa de usor iar e-mail-ul este cea mai apreciata inventie inca din 1971. Iar uneori ne simtim coplesiti de numarul de e-mailuri pe care il primim zilnic. Dar azi putem obtine in doar cateva minute raspunsul unui interlocutor aflat la Sidney, cand mai demult erau necesare in peste 12 zile pentru ca mesajul sa ajunga prin posta. Telefonul, Messengerul si SMS-urile au contribuit si ele semnificativ la reducerea distantelor.

Avionul. In domeniul transportului, avionul este cea mai spectaculoasa inventie care te ajuta sa castigi foarte mult timp. In zilele noastre se ajunge in 7 ore doar de la Londra la New York, in timp ce in 1909, recordul traversarii Atlanticului de 4 zile si 10 ore era detinut de un pachebot din Mauritania.

Motoarele. Sunt cele care au contribuit la accelerarea modului nostru de viata. Au diminunat timpul de deplasare sau de realizare al anumitor sarcini. Si sunt din ce in ce mai performante pe zi ce trece.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *