Program gratuit de contabilitate sau program platit?

Una dintre principalele piese de puzzle ale unei afaceri de succes este contabilitatea. Daca o afacere mica poate sa fie de succes fara a avea nevoie de o contabilitate complexa si de cine stie ce organizare financiara, o companie mare are, fara doar si poate, nevoie de oameni priceputi care sa administreze banii.

In societatea moderna insa, oamenii nu sunt suficienti. Conform celor de la regnskabspiloten.dk, atunci cand numarul facturilor creste iar legaturile cu alte persoane fizice si juridice sunt si ele din ce in ce mai dezvoltate, singura optiune cu adevarat eficienta este un software de contabilitate. Evident, acesta trebuie sa fie folosit tot de oameni, insa reuseste sa ofere o multime de avantaje:

  • Elimina riscul de a se face erori;
  • Ajuta la economia de timp;
  • Salveaza toate documentele, organizandu-le foarte bine.

Program gratuit de contabilitate sau program cu plata?

Cei care abia au luat startul in lumea afacerilor isi vor pune o serie de intrebari. Una dintre intrebari este referitoare la tipul programului de contabilitate pe care sa il foloseasca. Cel mai tentant este un program gratuit de contabilitate, insa poate o solutie gratuita sa faca fata tuturor nevoilor unei firme?

Raspunsul este simplu: DA. Depinde foarte mult de firma, insa. Un program de contabilitate gratuit, foarte bine ales, poate sa ofere toate functionalitatile pe care le ofera un program platit. Acesta poate sa genereze facturi personalizate, poate sa salveze toate documentele, de multe ori in cloud, este 100% sigur impotriva virusilor si a atacurilor cibernetice si este usor de folosit. Evident, exista o serie de diferente intre programele gratuite si cele platite, insa de cele mai multe ori acestea tin strict de volumul de documente pe care le genereaza.

Citeste si:  De ce sa studiezi Biblia

Cum se alege cel mai bun program gratuit de contabilitate?

Recomandarea specialistilor este sa se evite plata pentru un program de contabilitate inca de la inceput, deoarece orice astfel de produs trebuie sa fie testat. Tocmai de aceea, un prim aspect ce trebuie urmarit este chiar aceasta gratuitate.

Este bine sa se caute programele de contabilitate care ofera un suport de buna calitate, care au o platforma usoara, ce poate fi folosita de orice contabil si care pot fi accesate de oriunde.

Flexibilitatea este uriasa, in asa fel incat sa nu poata interveni nimic in parcursul ascendent al firmei. Daca programul poate fi folosit usor de catre oricine, acesta va putea fi utilizat de orice contabil care ajunge sa aiba grija de firma. Daca poate fi accesat atat de pe mobil, cat si de pe calculator, se pot evita momentele in care este nevoie de emiterea unei facturi, insa contabilul nu este la calculator.

Desi este un program gratuit, este bine sa se urmareasca si costurile ulterioare. Este firesc ca odata ce creste volumul de facturi si de actiuni in program, sa apara o taxa. Aceasta trebuie sa fie cat se poate de echilibrata, in asa fel incat sa nu incurce cu nimic planurile de dezvoltare ale firmei.

Citeste si:  Informarea despre steroizi - cum si de ce ai folosi steroizi?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *