Android Q disponibil in versiune beta pentru smarthone-urile Pixel. Detalii si noutati

Google tocmai a anuntat disponibilitatea unei versiuni Beta pentru Android Q pe care posesorii unui smartphone Pixel, Pixel XL si urmatoarele modele ale marcii le pot instala in premiera daca isi doresc acest lucru. O pre-versiune de SDK este in egala masura pusa la dispozitie de catre dezvoltatori.

Android Q vine cu un anumit numar de functionalitati suplimentare de confidentialitate si de securitate. In meniu avem noi functionalitati foto, un demaraj mai rapid al aplicatiilor si o multime de imbunatatiri pentru aparatele cu ecran pliabil.

Ecranele pliabile. Android Q le permite dezvoltatorilor sa administreze afisajul aplicatiilor pe telefoanele pliabile. Acest lucru se refera la modul in care aplicatiile sunt redimensionate si modul in care sunt puse in stand by atunci cand nu mai sunt active.

JPEG si Dynamic Depht. Numeroase sunt smartphone-urile din ziua de azi care ofera un mod portret care planeaza pe fundalul unei fotografii. Datele si informatiile in ceea ce priveste profunzimea utilizata pentru a crea acest efect sunt suprimate odata cu realizarea pozei. Dynamic Depht le permite aplicatiilor sa foloseasca aceste informatii pentru a obtine efecte specialziate si optiuni precum efectul bokeh. Dezvoltatorii vor putea in egala masura sa foloseasca datele Dynamic Depht pentru a crea imagini 3D si fotografii in realitatea augmentata.

HDR 10+. Noile modele Samsung Galaxy S10 si S10 Plus au fost primele telefoane de pe piata care au propus formatul HDR 10+, cu o plaja dinamica ridicata. Android Q se ocupa de acum inainte de HDR 10+ in ceea ce priveste smartphone-urile si tabletele compatibile Android. Android Q va fi in egala masura capabil sa foloseasca codecul video AV1 care permite o mai buna calitate in ceea ce priveste streamingul video, folosind mai putina banda.

Citeste si:  N-ai cuțite ascuțite?

Aplicatii care se lanseaza mai rapid. De la Android Nougat, deschiderea aplicatiilor s-a accelerat asta deoarece iOS a reusit sa isi dea seama care sunt acele parti ale codului unei aplicatii care sunt cele mai frecvent utilizate. Odata cu Android Q, aplicatiile Google vor putea sa se lanseze imediat, fara niciun fel de problema. Dezvoltatorii vor putea folosi Android Q pentru a trata datele aplicatiei mai devreme pentru a le transfera intr-un continut securizat pentru a fi gata de a fi lansate mai rapid.

Protectia vietii private. Noul OS acorda un mai mare control asupra aplicatiilor si asupra accesului acestora la fisierele partajate. Este una din cele mai mari noutati cu care vine Android. Putem in egala masura controla accesul unei aplicatii la fotografii si la fisierele video. In ceea ce priveste descarcarile putem spre exemplu decide la ce fisier din aplicatie putem accede.

Securitatea aplicatiilor. Android Q ofera mai mult suport in ceea ce priveste autentificarea pasiva precum recunoasterea faciala. Adauga in egala masura unul din fluxurile specifice pentru autentificare implicita si explicita. Actualizarea iOS adopta stratul de securitate TLS 1.3 care, conform Google, poate stabili o conexiune sigura, cu 40% mai rapida decat TLS 1.2.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *