Cum ne comportam in fata unui copil neascultator

Copiii au un fel aparte de a-si exprima emotiile, sentimentele si nevoile. Pot face acest lucru intr-un mod violent si refractar. Acesti copii sunt in general rezistenti la deciziile parintilor si incearca mereu sa isi impuna vointa. In acest sens, se vorbeste despre conceptul despre copilul-rege (printisor). Copiii-regi sunt copii care, in majoritatea din cazuri, incearca sa isi infrunte sau sa isi sfideze interlocutorii. Insolenti, isi frustreaza si intimideaza cu usurinta parintii. Cel mai adesea sunt destul de greu de stapanit.

Cu toate acestea, nu exista copii mult prea dificili, doar copii care nu stiu cum sa isi gestioneze emotiile. Iata cum putem calma temperamentul rebel al copiilor.

Invata sa treci la actiune imediat. Cea mai buna modalitate de a-ti impune autoritatea in fata copiilor este aceea de a fi capabila sa pui pedepsele in executie la momentul potrivit, adica imediat dupa un comportament negativ. Altfel spus, evita sa ii vorbesti copilului pe un ton negociator sau temator. Vorbeste-i copilului cu autoritate si cu fermitate pentru a intelege clar ce iti doresti de la el. Spre exemplu, cand vine vremea baitei de  seara cere-le sa mearga imediat in baie. Vorbind pe un ton ferm si sigur te vor asculta fara indpiala.

Demonstreaza ca indeplinirea asteptarilor depind de ei insisi. Ce implica acest lucru mai exact? Se intampla sa ai parte de un refuz cand ii ceri copilului ceva. In plus, se mai intampla ca un copil sa ii cearca ceva parintelui chiar daca stie deja ca va fi refuzat. Nu spune nici da nici nu imediat. Spune-i copilului ca ai vrea s aii oferi ceea xce iti cere insa el impiedica obtinerea acelui lucru. Spre exemplu, daca vrea sa se joace in casa, spune-i ca nu ai nimic impotriva daca imediar dupa strangi jucariile. Acest lucru il va face pe copil sa inteleaga ca poate avea acces la multe lucruri din partea ta cu conditia sa aibe un comportament responsabil.

Citeste si:  Totul despre tocuri

Incearca sa fii un parinte model. Comportamentul tau trebuie sa fie unul exemplar in fata celor mici. Spre exemplu, daca tu mananci in timp ce te uiti la televizor atunci nu ii poti cere copilului ca el sa nu faca acest lucru. Daca iti doresti un copil politicos, incearca sa fii si tu la fel.

Pedepse dese in loc de bataie

Se spune ca bataia este rupta din rai, insa nu e recomandata pentru educare! O palma la fundulet nu va fi uitata atat repede cum crezi. Bataia aduce cu sine mai multa agresiune si furie din partea celui mic, care nu va invata astfel ce inseamna sa fii responsabil.

Daca vrei sa atragi atentia asupra unei greseli, nu aplica bataia, ci pedepsele. Fie ii iei una din jucarile preferate, fie ca nu ii dai voie sa se uite la desene animate sau sa stea la computer, fie ca il lasi acasa cu bona in loc sa il iei la plimbare cu tine in parc, alegerea este a ta, dar ii va sublinia celui mic ca o fapta gresita atrage dupa sine si lucruri mai putin placute.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *