Cateva sfaturi pentru a trece peste decesul partenerului

Moartea este un lucru imprevizibil si inevitabil, deoarece suntem fiinte vii. Din acest motiv, ar trebui sa incercam sa acceptam faptul ca partenerul a decedat si sa ne dam timp sa trecem pentru a trece peste asta.

Sa infrunti decesul partenerului, nu inseamna doar sa spui Adio unei persoane foarte speciale. Este vorba, printre altele, de a spune La revedere unui trecut special, minunat, unui prezent si unui viitor impreuna. Inseamna sa spui Adio unor planuri impreuna, unor proiecte in comun, unor experiente de neuitat si unor momente foarte frumoase in doi. Decesul partenerului este deci un lucru care se invata. Cu greu, dar se invata.

Sa treci peste tot, nu este un lucru deloc usor. Nu este nici nu va fi. Ai nevoie de timp, vei avea nevoie de timp, de o perioada de doliu si va fi dureros. Asta e sigur. Totusi, trebuie sa treci peste asta, pentru ca viata sa isi urmeze cursul.

Doliul- durata, rabdare, indignare. Doliul este o reactie psihica, emotionala si sociala la moartea unei fiinte foarte dragi. Reactia este mai mult sau mai putin intensa, in functie de fuecare persoana.

Timpul este insa mereu necesar. Cu alte cuvinte, trebuie sa iti faci timp pentru tine. Trebuie sa intelegi ca ceea ce s-a intamplat nu este un lucru deloc usor si sa trebuie sa fii indulgent cu propria persoana.

Citeste si:  Topul celor mai ecologice masini ale anului 2015

Este deci interesant deci sa enumeram care sunt etapele prin care trebuie sa treci pentru ca plaga sa se cicatrizeze:

  • acceptarea pierderii.
  • adaptarea la o noua viata fara persoana iubita.

Expertii indica de altfel faptul ca perioada de doliu, dureaza in general, 18 luni. Daca tristetea si durerea inca mai persista dupa asta, ar trebui sa se apeleze la ajutorul unui specialist.

Vorbeste despre el sau despre ea. Trebuie sa iti reiei viata. Trebuie sa lasi trecutul in spate si sa te concentrezi de acum inainte asupra viitorului. Si totusi, fara persoana care pana acum ti-a umplut inima, orele si minutele. Ea va face insa mereu parte din tine.

Primele luni vor fi extrem de dureroase. Dar apoi, putin cate putin, amintirea persoanei decedate va trebui sa faca parte din istoria ta personala.

Vorbeste despre emotiile tale si despre acea persoana speciala care nu mai este. Spune cum era, ce faceati impreuna, care au fost experientele petrecute impreuna. Acest lucru te va ajuta fara indoiala sa iti revii.

Reincepe sa faci lucrurile pe care le faceati impreuna. La inceput, aceasta idee va parea extrem de dureroasa. Dar mai apoi, durerea si tristetea vor fi inlocuite de placerea de a face lucrurile preferate.

Citeste si:  Arta tatuajelor

Va trebui sa intelegi progresiv ca nimic nu va mai fi la fel fara partenerul tau. Va fi bineinteles, diferit. Nu uita insa ca aceste activitati pot sa fie extrem de placute si ca te vor face sa te simti foarte bine.

Ai dreptul si obligatia de a profita de o noua viata. Astfel, ca pentru a putea trece peste moartea unei persoane dragi, trebuie sa incerci sa vizualizezi un nou viitor pentru tine.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *