Facebook Pay – un serviciu care permite trimiterea de bani via Messenger, Instagram sau WhatsApp

Facebook lanseaza Facebook Pay, un nou serviciu de plata care faciliteaza trimiterea banilor in aplicatiile Facebook Messenger, WhatsApp si Instagram. Aceasta unealta permite in special trimiterea de bani contactelor sau sa plata comenzilor online. Pentru a convinge internautii sa se foloseasca de acest serviciu nou, reteaua sociala a pus la cale mai multe servicii de securitate.

Pe data de 12 noiembrie 2019 Facebook a anuntat Facebook Pay, o modalitate de plata comuna tuturor aplicatiilor precum Messenger, Instagram sau WhatsApp. Oamenii foloseau deja platile prin intermediul aplicatiilor. Astfel ca Facebook Pay va facilita aceste tranzactii. Dezvoltat in parteneriat cu PayPal si Stripe, serviciul vizeaza in special armonizarea diferitelor unelte de plata propuse de catre retelele sociale detinute de Mark Zuckerberg. Facebook a dat precizari ca Facebook Pay nu are nicio legatura cu Libra, proiectul sau de criptomonede.

Conform unui comunicat, Facebook Pay este compatibil cu majoritatea cardurilor de credit si de debit de pe piata si, fara nicio surpriza, cu serviciile de plata PayPal si Stripe. Adauga modul preferat de plata o data dupa care foloseste Facebook Pay pentru a efectua plati si cumparaturi pe aplicatiile Facebook.

Facebook a securizat acest serviciu de plata pentru a calma temerile, fondate de altfel, a majoritatii utilizatorilor. Astfel, este posibil ca Facebook Pay sa se configureze pentru o singura sau pentru toate aplicatiile grupului. Nu se configureaza automat nimic, Facebook Pay nu face exceptie de la aceasta regula.

Citeste si:  China isi lanseaza primul robot ce va lucra in televiziune

In plus, fiecare plata efectuata prin intermediul acestui serviciu ar trebui sa fie confirmata prin intermediul recunoasterii faciale sau prin intermediul cititorului de amprente digitale al smartphone-ului. Este in egala masura posibila adaugarea unui cod PIN pentru securizarea fiecarui transfer in parte. Facebook permite efectuarea unei supravegheri anti-frauda ale sistemelor pentru a detecta orice plata neautorizata. Daca o plata neobisnuita este autorizata via Messenger, WhatsApp sau Instagram, reteaua sociala iti va trimite o notificare. Pentru elaborarea sistemului de detectare a fraudei, Facebook s-a bazat pe expertiza PayPal.

Facebook promite sa nu te spioneze prea tare. Constienta de ingrijorarile si nelinistile utilizatorilor acestei retele sociale de la scandalul Cambridge Analytica, Facebook s-a angajat sa nu mai colecteze datele istoricului de cumparare pentru a-l partaja mai apoi cu eventualele anunturi publicitare. Atentie, firma isi rezerva dreptul de a utiliza unele date colectate prin intermediul Facebook Pay pentru a-si stabili propriul public tinta.

Datorita numeroaselor probleme de securitate intampinate pana in prezentde Facebook numerosi internauti risca sa renunte incetul cu incetul de a mai folosi aceasta retea sociala. Facebook Pay ar putea sa isi seduca utilizatorii adeptii Marketplace in special. Facebook Pay se va putea folosi incepand cu saptamana viitoare pe Facebook si Messenger in SUA. In urmatoarele luni serviciul va fi mai apoi propus pe Instagram si WhatsApp. Pentru moment, nicio data nu a fost comunicata in ceea ce priveste utilizarea Facebook Pay in Europa. Mai avem putin de asteptat.

Citeste si:  In ce tari europene merg cei mai multi romani sa munceasca?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *