Cele cinci lectii de viata de retinut din serialul The Good Place

In timp ce ultimul episod al serialului The Good Place a fost disponibil incepand cu 31 ianuarie pe Netflix, iata cateva lectii de viata pe care le putem retine din aventurile filozofice ale lui Eleanor, Chidi, Tahani, Jason, Michael si Janet. Ideale pentru adolescenti.

The Good Place este, inainte de toate, prezentat drept un serial de comedie, un serial care ne face sa radem si din care putem beneficia de unele lectii filozofice totodata. De-a lungul celor patru sezoanele ale serialului, drumul lui Eleanor, Chidi, Thanai, Michael si Janet este presarat cu numeroase obstacole, intr-un univers situat intre paradis si infern.

Va amintim ca totul incepe atunci cand Eleanor Shellstrop, o tanara femeie obisnuita din Arizona, moare in mod subit si ajunge in afterlife. A ajuns, cu alte cuvinte, in locul cel bun (The Good Place), un fel de paradis unde este primita de Michael, creatorul acestor locuri, inainte de a-si da seama de greseala enorma comisa: nu este persoana care credea ca este. De-a lungul episoadelor, influentata de obiceiurile sale egoiste, Eleanor va incerca sa devina un om mai bun, pentru a-si merita locul in The Good Place datorita lui Chidi, un profesor de etica.

Inceteaza sa te mai compari cu ceilalti. A te compara cu ceilalti si sa ai spirit de competitie este cu siguranta un lucru sanatos insa cu conditia sa stii sa dozezi lucrurile. Pentru Tahani, care a trait intotdeauna in umbra surorii sale si a deceptiei parintilor sai, a se preocupa de statutul sau a devenit o prioritate pe Pamant si acest lucru o face deosebit de nefericita. Atunci cand cei patru protagonisti decid sa mearga sa vada judecatorul pentru a incerca sa acceseze cu adevarat The Good Place, Eleanor trebuie sa treaca de un test personalizat. Pentru Tahani acest exercitiu consta in a traversa un culoar.

Citeste si:  Evenimente stresante- cum ii poti ajuta pe adolescenti?

Este important sa stii sa faci alegerile potrivite. Daca ar trebui sa retinem un singur lucru din aventurile lui Chidi acesta ar fi urmatorul : faptul ca este atat de indecis nu face decat sa ii ingreuneze si mai tare viata. Fiecare decizie in parte, fie ea mare sau mica, ii confera o durere de stomac insuportabila. De-a lungul serialului, o serie de flashback-uri in legatura cu viata sa de pe Pamant ne dezvaluie faptul ca Chidi a suferit mereu de anxietate atunci cand a venit vorba de a lua decizii importante in viata. Atunci cand afla ca nu a fost destinat sa isi petreaca eternitatea in The Good Place, Michael realizeaza ca indecizia sa a provocat toata aceasta incurcatura. Cu toate acestea, Chidi este inca indecis. De fiecare data cand trebuie sa ia o decizie, fie ca este vorba sa o ajute pe Eleanor sa devina o persoana mai buna sau alte decizii, este de-a dreptul paralizat.

Ceea ce ar putea retine adolescentii de la Chidi- sa incetam sa ne torturam spiritul pentru fiecare decizie din viata noastra si sa ne pastram energia pentru deciziile importante.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *