Ce sursa de alimentare reglabila de laborator merită aleasă

Unul dintre cele mai importante dispozitive utilizate în electronică, electrotehnică, energetică, teleinformatică, automatică și robotică este sursa de alimentare reglabila de laborator. Sursa de alimentare de laborator este utilizată pentru alimentarea cu energie electrică a sistemelor și receptoarelor cu parametri de calitate clar definiți – tensiune, curent și frecvență. Ce sursă de alimentare merită aleasă – de sine stătătoare sau cu montare în Rack?

Ce sursa de alimentare reglabila merită aleasă?

Datorită reglării fine a setărilor curentului și tensiunii de ieșire la sursa de alimentare reglabila, ținând cont de fluctuația valorilor lor, această sursă este utilizată în mai multe aplicații decât sursele de alimentare cu tensiune constantă, echipate cu stabilizare electronică a intensității și tensiunii curentului.

Acest dispozitiv electric complex, numit sursa de alimentare reglabila de laborator, poate fi clasificat în mai multe moduri. În afară de tipul de alimentare sau sfera funcționalității, sursa de alimentare reglabila poate fi clasificată în funcție de metoda de montare. În acest sens, distingem surse de alimentare de sine stătătoare și surse de alimentare cu carcasă de 19″ pentru montarea în dulapuri standardizate Rack.

Sursa de alimentare reglabila de sine stătătoare – ce este și când merită aleasă?

Sursele de alimentare de sine stătătoare sunt unele dintre cele mai des utilizate surse de alimentare în laboratoare, ateliere și diverse instalații industriale. Carcasa compactă facilitează transportul și utilizarea lor în condiţii de mediu schimbătoare.

Citeste si:  Life of George, sau LEGO și creativitatea iPhone

Dispozitivul denumit sursa de alimentare reglabila de sine stătătoare poate fi de două tipuri: sursa de alimentare liniară și sursa de alimentare în comutație. Sursele de alimentare liniare se caracterizează printr-o construcție mai simplă, dar sunt mai mari și mai grele, dând dovadă de o performanță relativ limitată în comparație cu sursele de alimentare în comutație. Cu toate acestea, sursele de alimentare liniare sunt mai ușor de reparat. În schimb, sursele de alimentare în comutație au construcții mai mici și prezintă o eficiență mai mare. Prin urmare, sursele de alimentare de laborator mai mici sunt, în majoritatea cazurilor, surse de alimentare în comutație.

Sursa de alimentare reglabila Rack – ce este și când merită aleasă?

Când vine vorba despre sursa de alimentare reglabila cu carcasă de 19″, trebuie amintit că aceasta este utilizată pentru montarea în dulapuri de control standardizate pe șine DIN. Se caracterizează printr-o eficiență mai mică și o putere considerabilă, care deseori depășește 100 kW. Printre caracteristicile de bază ale acestui tip de sursă de alimentare se numără: sistemele de ventilație avansate, precizia ridicată a reglării setărilor, atenuarea excelentă a zgomotului și valoarea considerabilă a puterii.

Sursele de alimentare cu montare în Rack sunt potrivite mai ales pentru aplicațiile specializate de laborator, electronice sau pentru cele din automatică.

Citeste si:  5 motive pentru care tehnologia este importanta astazi. Testeaza!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *