Cum poti reduce folosirea de ambalaje in viata de zi cu zi?

Pentru a salva planeta, trebuie sa se multiplice masurile anti-poluare. Una dintre ele consta in a limita ambalajele de la o multime de produse care ajung pana la urma in pubele. Ce trebuie deci sa faci pentru a consuma mai putin? 90 de miliarde de ambalaje trec prin mainile noastre in fiecare an.

Si constituie mai nou cea mai importanta parte a continutului pubelei noastre. Putem contribui insa la reducerea acestui volum si la favorizarea reciclarii. Cum? Vei afla in cele ce urmeaza.

Declara razboi deschis ambalajelor. Pentru a reduce cantitatea de ambalaje pe care o aruncam la gunoi, prima masura este destul de simpla – trebuie sa mergem la cumparaturi si sa alegem de pe rafturi asa-zisele produse supra-ambalate. De exemplu, cele care sunt protejate de un ambalaj de carton si un film plastic, de exemplu.

Cel mai bine ar fi sa privilegiezi ambalajele reciclabile si cele din carton. Cartonul se recicleaza in proportie de 56% fata de plastic. Si cel mai bine ar fi, ca de fiecare data sa alegi produsele care se vand la vrac si care se pot pune in propriile lor ambalaje care se pot reutiliza. Poti limita astfel cantitatea de produse, de deseuri care vor ajunge la gunoi. Respecta sfaturile de triere. Intrerupta in foarte multe locuri din cauza izolarii si a carantinei, trierea selectiva de deseuri a revenit incet la normal. Este deci esential sa respectam din nou sfaturile de triere pentru sticla, metal, hartie-carton si ambalajele din plastic.

Citeste si:  Despre fotografie/fotografi (partea a I-a).

Alege cartonul, nu plasticul. Mai putin nociv pentru mediu si foarte usor de reciclat, cartonul ese reciclat in proportie de 56%. Fata de plastic care se recicleza in proportie de doar 21%.

Regandeste felul in care pastrezi alimentele. Exista o multime de solutii de reutilizare, fie ca vorbim despre borcane, fie ca vorbim despre cutii din metal. Sau saculeti din material cerat in loc de pungi de tip zip lock sau folie alimentara din ceara de albine in loc de cea de plastic… trebuie doar sa cauti.

Daca alegi plasticul, alege un plastic care se poate recicla. Plasticul reciclabil nu polueaza atat de tare ca si cel vegetal. Este cel care economisestse resursele ne renuvelabile, consuma mai putina energie decat materia prima virgina, reduce emisiile de gaz cu efect de sera si se poate tria.

Gandeste-te si la compost. Pentru a fabrica compost, nu este neaparata nvoie d o gradina. Compostarea in fata unui imobil sau de cartier este din ce in ce mai la moda. Pe balcon sau in bucatarie, este acum posibil sa iti tratezi deseurile si sa obtii compost. Aproape toate reziduurile organice pot sa fie astfel tratate. Pubela ta va fi astfel mai usoara cu 60 de kilograme. In calitate de consumatori, putem face multe lucruri pentru a schimba lucrurile. Foarte multe initiative au fost luate peste tot in ultimii ani, trebuie doar sa te interesezi cu privire la ele. Sa nu uitam ca planeta este casa noastra.

Citeste si:  Cum scăpăm de alergenii din birou

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *