De ce este recomandat sa lucrezi doar cu profesionisti ISCIR

Indiferent daca este vorba despre cazane de apa calda sau sunt luate in calcul alte instalatii pentru incalzire, utilizate sub presiune, sau despre instalatii care au rolul de a ridica diverse obiecte si instalatii de transport prin cablu, asa cum sunt telecabinele si ascensoarele, este important ca acestea sa fie verificate periodic si sa fie reparate ori de cate ori este necesar, astfel incat sa fie evitate accidentele grave.

AbcControl explica de ce este necesar ca in astfel de situatii sa se apeleze la specialisti, aducand o serie de lamuriri in ceea ce priveste job-ul de operator RSVTI Bucuresti.

Prin urmare, ce obligatii are un operator RSVTI?

Un operator RSVTI are o serie de obligatii stabilite prin legislatia existenta:

  • identifica instalatiile si echipamentele din domeniul ISCIR ale utilizatorului si respectiv ale detinatorului;
  • trebuie sa aprobe exclusiv functionarea echipamentelor care au autorizatie si care sunt inregistrate ISCIR;
  • trebuie sa poata admite functionarea instalatiei si echipamentelor si sa faca toate verificarile tehnice pentru folosirea instalatiilor in cazul carora, conform prevederilor tehnice care se aplica, este nevoie de anumite tipuri de verificari;
  • de asemenea, operatorii trebuie sa ia toate masurile care sunt necesare pentru ca echipamentele care sunt utilizate pot fi folosite in continuare in cele mai bune conditii. Concret, este vorba despre revizii, lucrari de intretinere si reparatii – asigurate de personal autorizat, in conformitate cu instructiunile tehnice pe care acestea le au.
Citeste si:  Aplicatii de care ai nevoie

Foarte important, operatorul RSVTI trebuie sa fie sigur ca folosirea instalatiilor si echipamentului se face exclusiv de catre personalul care a fost instruit in sensul acesta, conform cu toate prevederile tehnice si legale existente.

Care este relatia dintre un operator RSVTI si proprietarul sau utilizatorul instalatiilor?

Un operator RSVTI Bucuresti este cel care trebuie sa verifice diverse instalatii si modul lor de functionare. In plus, acesta trebuie sa solicite scris detinatorului sau utilizatorului oprirea functionarii anumitor echipamente sau instalatii ISCIR din cauza ca au aparut defectiuni sau pentru ca este nevoie sa se faca anumite lucrari pentru intretinere, pentru verificare si pentru anumite revizii, pentru a inlocui unele piese sau pentru a face reparatii de baza.

De asemenea, operatorul este cel care va solicita scris utilizatorului oprirea instalatiei atunci cand expira termenul de functionare primit in prealabil. Operatorul este cel care trimite propuneri scrise utilizatorului sau proprietarului instalatiei, in ceea ce priveste verificarile tehnice pe care trebuie sa le efectueze in urmatorul an, pentru a planifica toate conditiile de pregatire ale instalatiei.

Se pot da mai multe exemple de echipamente sau de instalatii care vor deveni o parte din responsabilitatea operatorului, de la cazanele cu aburi si recipientele metalice si pana la instalatiile pentru gaz, instalatiile petroliere si cele pentru gaze comprimate. In plus, operatorul RSVTI se poate implica si in verificarea si atestarea nivelului de functionare pentru mai multe instalatii si echipamente pentru ridicat, asa cum sunt macaralele, nacelele, instalatiile pentru transportul pe cablu si instalatiile si echipamentele care sunt montate si folosite in cadrul parcurilor de distractii.

Citeste si:  Saci vidat - o solutie economica pentru a castiga 75% spatiu

Pentru toate aceste operatiuni este necesar ca fiecare companie sa lucreze exclusiv cu persoane specializate in acest sens, astfel incat rezultatele sa fie cele mai bune si sa se obtina toate autorizatiile necesare.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *