Care sunt avantajele unui jurnal?

Oare cine nu isi aminteste de faimoasa carte “Jurnalul lui Anne Frank”? Foarte multi adolescenti aleg sa tina un jurnal care ascunde informatii pretioase, secrete sau ganduri. Am putea spune ca un jurnal intim nu este o simpla cochetarie de adolescent, este un lucru care vine cu o multime de avantaje.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa tii si tu un jurnal:

Iti permite sa iei distanta fata de anumite evenimente. Atunci cand scriem, cand spunem care ne sunt emotiile si trairile sau gandurile cele mai violente, putem sa luam o anumita distanta fata de ele. Si in acest fel, putem sa scapam putin de presiune.

Este o intalnire cu tine insati. Un jurnal ne permite sa facem o pauza in ritmul nostru infernal si sa avem timp doar pentru noi.

Te ajuta sa te intelegi mai bine. De foarte multe ori suntem surprinsi de propriile noastre reactii. Sau ne intrebam- de ce oare fac asta? Deci daca vei scrie la tine in jurnal ceea ce simti, gandurile tale, vei reusi, recitind totul sa intelegi mai bine reactiile tale sau slabiciunile tale.

Jurnalul intim este un confident neutru. Avem nevoie sa putem sa vorbim fara retineri si sa fim siguri de faptul ca nu vom fi judecati. Si foarte rar avem la noi in anturaj o persoana careia ii putem spune chiar totul. Purtam in permanenta o masca atunci cand suntem in fata celorlalti. Cu un jurnal insa, poti renunta la masca si poti sa fii mai autentic.

Citeste si:  Responsabilitatea unui parinte de a testa si de a pregati copilul pentru testari

Te ajuta sa iti stimulezi creativitatea. Creativitatea este o legatura directa cu ceea ce avem noi mai pretios si mai frumos. Deci exersand creativitatea vom reusi sa ne reconectam la ceea ce suntem cu adevarat,

Poti sa fii mai disciplinat. Daca iti faci mai mult timp pentru a scrie, fie dimineata, fie seara, vei reusi sa fii mai disciplinat. Iar daca vei scrie in fiecare zi, acest lucru va avea un impact pozitiv asupra vietii de zi cu zi.

Jurnalul intim are un efect vindicator. Scrierea expresiva este o modalitate de vindecare emotionala, fizica si psihica. Iar studiile au demonstrat faptul ca eliberarea emotionala poate diminua anxietatea, stresul si te ajuta sa dormi mai bine. Te poti cunoaste de asemenea mult mai usor. Este cea mai buna modalitate deci de a trata emotiile si de a avea mai multa incredere in tine. Aceasta familiaritate interna devine un punct de empatie pentru a te intelege mai bine si a intelege ceea cei din jur traiesc.

Este un lucru care te ajuta sa te relaxezi. Un jurnal intim va scoate la iveala ganduri si idei pe care nu credeai sa le ai in tine si relaxeaza muschii expresivi.

Dar te ajuta si sa comunici mai usor. Un jurnal este o forma de comunicare scrisa, chiar si pentru propria persoana. Si subvocalizarea gandurilor tale scrise se traduce in mod natural printr-o vocalizare reala.

Citeste si:  True Detective sezonul 3 – unde ai mai vazut actorii din distributie

Iti poti stimula memoria. Exista o relatie unica intre mana si creier declansata de catre compunerea gandurilor si ideilor.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *