WordPress 5.9: descopera primele imagini

Cea mai noua versiune de WordPress a aparut pe data de 25 ianuarie dupa ce a fost amanata de mai multe ori.

O “versiune revolutionara” care va oferi mai mult control asupra conceperii unui site. Anuntata initial pentru data de 14 decembrie, actualizarea WordPress a fost amanata pentru data de 25 ianuarie 2022. Intr-o postare oficiala, CMS-ul folosit de aproximativ 42% din site-urile din intreaga lume anunta o “versiune revolutionara” care ar trebui sa ofere mai mult control asupra conceperii unui site precum si acces simplificat la modele. Astfel, va fi mai usor sa modifici ansamblul aspectului site-ului tau fara sa fii nevoit sa schimbi tema.

Indiferent de ce vrei sa modifici, fie ca este vorba despre redactarea unui nou mesaj sau sa lucrezi la altceva, imbunatatirile aduse faciliteaza navigarea, indifierent de complexitatea sa conform declaratiilor facute de Kelly Hoffman, designer WordPress.

Printre evolutiile majore asteptate in cadrul WordPress 5.9 figureaza proiectul Full Site Editing (FSE) care trebuie sa propuna o noua experienta nativa pentru a gestiona interfata site-ului prin intermediul unor blocuri editoriale. Peste 30 de blocuri tematice vor fi la dispozitia ta pentru a crea toate partile necesare site-ului tau. Vei beneficia astfel de noi unelte de concepere a unui site precum adaugarea de filtre imaginilor sau diferite setari, care mai de care mai precise.

Citeste si:  Cum să folosești WordPress SEO by Yoast

Un nou calendar pentru lansarea WordPress 5.9

In timp ce trebuia sa constituie a treia versiune majora pentru WordPress in 2021, calendarul de dezvoltare pentru aceasta noua actualizare a trebuit amanata din cauza mai multor probleme ramase nerezolvate pentru lansarea Beta 1. Lansarea Full Site Editing si a temei Twenty Twenty-Two, al caror functionalitati depind de FSE. Amanarea lansarii editiei WordPress 5.9. a fost astfel decisa pentru a se evita lansarea unei versiuni mult prea instabile. WordPress a mai precizat faptul ca CMS-ul a avut in vedere pentru o perioada de timp, amanarea lansarii FSE si a noii teme in cadrul versiunii urmatoare.

Versiunea 6.0 nu este asteptata mai devreme de aprilie 2022, ceea ce reprezinta o perioada destul de lunga pentru ca o comunitate intreaga sa o astepte. Dupa ce a tratat aceasta lista cu probleme, echipa Core Editor a vazut ca functionalitatile ar putea fi livrate cu versiunea 5.9 cu un calendar reviziuit.

Descopera mai jos noul calendar dezvaluit de WordPress:

WordPress 5.9 Beta 1 : 30 noiembrie 2021 (in loc de 16/11),
WordPress 5.9 Beta 2 : 7 decembrie 2021 (in loc de 23/11),
WordPress 5.9 Beta 3 : 14 decembrie 2021,
WordPress 5.9 Beta 4 (optional) : 21 decembrie 2021,
WordPress 5.9 Release candidate 1 : 4 ianuarie 2022 (in loc de 30/11),
WordPress 5.9 Release candidate 2 : 11 ianuarie 2022 (in loc de 07/12),
WordPress 5.9 Release candidate 3 : 18 ianuarie 2022,

Citeste si:  15 plugin-uri pentru Wordpress

Lansarea oficiala a versiunii WordPress 5.9 : 25 ianuarie 2022.

Aceasta decizie de amanare s-a bucurat de feedback-uri pozitive din toate partile si numeroase au fost persoanele care au apreciat transparenta echipei in deciziile luate de-a lungul acestui proces.

Sursa: https://www.blogdumoderateur.com/wordpress-5-9-decouvrez-premieres-images/

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *