Afla efectele secundare ale dietei Dukan

dieta dukanA scapa de cateva kilograme in plus este un obiectiv pe care multi dintre noi ni-l propunem. De cele mai multe ori ajungem insa sa privam organismul de anumiti nutrienti, crescand astfel riscurile de afectare a starii de sanatate. Exista numeroase sfaturi si diete pentru scaderea in greutate, una dintre acestea fiind si dieta Dukan.

Cu toate ca este practicata de foarte multe persoane, unele chiar sustinand ca este cea mai buna metoda pentru slabit, are la randul sau o serie de efecte secundare. In principal nu este decat un regim alimentar bazat cu precadere pe proteine si alimente scazute in carbohidrati si grasimi. Dieta Dukan are patru faze, actionand treptat – cu siguranta nu este o metoda ultra-rapida de slabit. Include astfel faza de atac, faza de croaziera, cea de consolidare si cea de stabilizare.

Regimul alimentar propus de doctorul Pierre Dukan ca solutie optima pentru slabit are, totusi, cateva efecte secundare care se fac resimtite la oricine abordeaza aceasta metoda.

Organismul foloseste grasimile consumate prin alimente pentru productia de energie. Cum dieta Dukan se bazeaza pe alimente cu un continut de carbohidrati redus, rezervele de energie ale organismului nu mai sunt la un nivel corespunzator si poate interveni o stare de oboseala.

Un alt efect secundar ce se face simtit in cazul dietei Dukan este potentiala afectare a rinichilor. Este o dieta bogata in proteine si scazuta in carbohidrati, motiv pentru care persoanele care stiu ca au probleme cu rinichii trebuie sa consulte un medic specialist inainte de a alege aceasta metoda pentru slabit.

Citeste si:  4 motive sa porti bijuterii handmade

Fazele initiale ale dietei restrictioneaza consumul de fibre. Odata ce apare acest dezechilibru in organism, care nu mai primeste cantitatea de fibre necesara, pot sa apara dereglari ale sistemului digestiv ce cauzeaza diaree sau constipare.

Intr-o oarecare masura si creierul este afectat de dieta Dukan. Neprimind cantitatea suficienta de glucoza de care are nevoie pentru a avea necesarul de energie, pot aparea si probleme la nivel de functionare optima.

Restrictiile impuse de aceasta dieta mai pot duce de asemenea la dureri de cap, stari de letargie, greata, iritabilitate crescuta sau la diminuarea puterii de concentrare. Nu este recunoscuta la nivel stiintific ca fiind cea mai buna metoda pentru slabit, insa poate fi de un real ajutor in unele cazuri. Cu toate acestea, trebuie cunoscute si aceste efecte secundare potentiale, alaturi de beneficiile dietei Dukan.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *