Rezumat:
Te-ai saturat sa folosesti Google ca motor de cautare si esti in cautarea unei alternative? Iata top 5 motoare de cautare in 2022.
Bing, cel mai vizual
Toti utilizatorii de Windows cunosc Bing deoarece este cel mai cautat motor de cautare oferit de Microsoft, este instalat by default pe toate PC-urile. In privinta confidentialitatii, Microsoft adopta acceasi politica ca Google. Se distinge prin interfata sa mai vizuala. In fiecare zi, acest motor de cautare afiseaza “imaginea zilei”. Un carusel afiseaza ultimele noutati. Si asta este totul…
Yahoo!, cel mai oldschool
Yahoo! Si Bing duc cam aceeasi batalie in cee ace priveste concurenta. La fel ca si motorul oferit de Microsoft, a pierdut cursa odata cu sosirea Google in peisaj. Cu toate acestea, acest motor de cautare a fost numarul 1 timp de mai multa vreme. Actualmente, Yahoo! Genereaza inca mult trafic insa nu mai este atat de popular ca in trecut.
Motivul pentru care nu mai este atat de popular in randul utilizatorilor ar putea fi urmatorul: interfata mult prea incarcata, cu numeroase actualitati afisate pe pagina de pornire, meteo, scoruri la diferite sporturi precum baschet, horoscop, etc.
Qwant, cel mai controversat
Initial, fondatorii au vandut proiectul drept un produs made in France cu propriul motor respectuos cu viata privata. Interfata este fara indoiala punctul forte ale acestui motor de cautare. Sosirea sa in peisaj a creat unele polemici, unii vazand Qwant drept un fel de Google european.
Problema este ca rezultatele oferite de Qwant seamanau in mod ciudat cu cele oferite de Bing. Si, in cele din urma, majoritatea si-au dat seama ca acest motor de cautare, care initial avea drept scop acela de a fi complet autonom, se baza in special pe motorul Microsoft. Din cauza numeroaselor polemici starnite, a fost nevoit sa isi refaca complet arhitectura motorului de cautare.
DuckDuck Go, cel mai respectuos cu viata privata
Daca esti o persoana care cauta sa isi protejeze viata privata, DuckDuck Go este motorul de cautare cel mai potrivit. Acest motor de cautare reia interfata ultra minimalista oferita de Google, aceeasi structura a rezultatelor de cautare sub forma de lista si un clasament pe imagini, actualitati, etc.
Diferenta fata de Google este aceea ca se poate personaliza tema, aspectul, culorile, etc.
Lilo.org
Acest motor de cautare permite sustinerea unor asociatii. Compania care se afla la originea acestui proiect si-a spus ca o parte din miliardele de dolari generate de cautarile utilizatorilor ar putea servi unor cauze nobile.
Principiul Lilo este unul extrem de simplu. Cu fiecare cautare se recolteaza picaturi de apa. Atunci cand se acumuleaza destule picaturi de apa, poti alege sa le repartizezi pentru cauze nobile. Sunt clasate in functie de tipuri precum aparera cauzei animalelor, mediu, populatie aflata in dificultate, etc. se pot alege unele asociatii in prelabil pentru ca picaturile de apa sa fie varsate automat. Aceste picaturi sunt mai apoi transformate in euro si permit finantarea diferitelor proiecte. Exista peste 1000 de asociatii si avantajul oferit de Lilo este transparenta.
Sursa: https://www.presse-citron.net/alternatives-google-meilleurs-moteurs-de-recherche/
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.