Tuburile fluorescente sunt pe piata de multi ani. Au dovedit consistent ca sunt economice in timp ce produc iluminarile necesare in mediul de munca sau public. In anii recenti, cu toate acestea, o noua forma de sursa de lumina a iesit la iveala, LED-ul. Atat tuburile fluorescente, cat si cele LED au avantaje si dezavantaje, insa cele LED par sa castige atentia consumatorilor. Haideti sa analizam care sunt acelea si de ce ar trebui sa achizitionati tuburi cu LED de la magicled in defavoarea tuburilor fluorescente.
Modul de functionare
Pentru a explora de ce tuburile LED au un avantaj in fata tuburilor fluorescente, trebuie prima data sa intelegem cum functioneaza ambele surse de lumina. Modul in care sunt realizate si modul in care functioneaza produc atat elemente negative, cat si pozitive la fiecare sursa de lumina.
Iluminarea fluorescenta. Tuburile fluorescente si verii lor mai mici, sursele de lumina compacte fluorescente, functioneaza intr-un mod cu totul diferit fata de cele LED. Tuburile fluorescente sunt realizate dintr-un tub de sticla lung cu un montaj de metal la fiecare capat prin care electricitatea este condusa prin ele. Inauntrul tubului de sticla este o cantitate mica de magneziu si gaz inert, de multe ori si argon. Interiorul sticlei este imbracat intr-o pudra de fosfor unde electricitatea este transmisa prin capacele de metal de la fiecare capat si excita magneziul din tub. Atomii de magneziu lanseaza apoi energie in forma unei lumini ultraviolete, ce este invizibila pentru ochiul liber. Cand lumina ultravioleta loveste imbracamintea de fosfor acesta incepe sa straluceasca, producand lumina.
Iluminarea LED. LED vine de la diode ce emit lumina. Spre deosebire de sursele de lumina incandescente si fluorescente, LED-urile nu contin gaz sau vreun filament de vreun fel. In loc de acest lucru, intregul LED este realizat dintr-un material numit un semiconductor. Acest material este solid prin natura, ce face LED-urile sa reziste mai mult. Cand electricitatea trece prin materialul semiconductor, electronii dinauntru incep sa tiuie si lanseaza energia in forma unei lumini vizibile.
Avantajele tuburilor LED in fata celor fluorescente
Acum ca intelegem cum functioneaza ambele surse de lumina, putem discuta mai precis de avantajele tuburilor LED in fata celor fluorescente.
Costul pe termen lung. Este adevarat ca sursele de lumina LED sunt mai scumpe inital decat cele fluorescente, dar ele pot furniza economii potential uriase in termen lung. In timp ce sursele de lumina incandescenta tin intre 800 si 1500 de ore, iar sursele de lumina fluorescente tin pana la 10.000 de ore, LED-urile pot sa reziste pana la 60.000 de ore. Acest lucru poate furniza economii substantiale ca rezultat a mai putinor inlocuiri necesare.
Cantitatea de timp petrecuta schimband becuri, in special in cladiri mai mari, pot fi un lucru contraproductiv. Datorita duratei de viata a unui bec LED in fata unui tub fluorescent, administrarea si timpul de inlocuire poate fi redus semnificativ cand sunt folosite LED-urile.
Tuburile fluorescente sunt o optiune de iluminare grozava pentru cei care isi doresc sa plateasca mai putin initial pentru nevoile lor. Tuburi de la magicled cu LED furnizeaza economii pe termen lung, performanta grozava, culori variabile si nu contin materiale primejdioase.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.
Tuburile cu led sunt intr-adevar mult mai eficiente decat cele fluorescente, atat din punct de vedere al consumului energetic, cat si al calitatii iluminatului. De altfel, sursele de iluminat cu led in general dau un randament mult mai mare, fie ca este vorba despre becuri, spoturi, panouri, proiectoare sau alte tipuri de corpuri de iluminat cu led.