Cum poti evita ca smartphone-ul tau sa se supraincalzeasca pe timp de canicula

Toate smartphone-urile se incalzesc la un moment dat insa, acest lucru nu depinde neaparat de hardware. Exista o multime de factori care ar putea provoca incalzirea unui telefon insa, exista cazuri in care am putea interveni pentru a limita temperatura aparatului.

Recunoaste semnele de supraincalzire

In general, atunci cand un smartphone incepe sa atinga o temperatura prea ridicata, reusim sa anticipam acest lucru, atunci cand intram in contact cu aparatul. Semne antemergatoare precum laguri, o lipsa de fluiditate globala si uneori aparitia unor mesaje cu erori. Uneori, unele sarcini sunt prea intense pentru a fi efectuate mai mult de cateva minute, in special inregistrarea unor clipuri video in 4K, la unele modele in special.

Daca, spre exemplu, joci de mai bine de o jumatate de ora un joc mai gurmand sau efectuezi o alta sarcina de durata, vei constata ca aparatul incepe sa fie mai incet si ca nivelul bateriei scade mai rapid. In acest caz, lasa-l sa se odihneasca pret de cateva minute.

Verifica temperatura bateriei

Atunci cand un smartphone are tendinta sa se supraincalzeasca, uneori bateria este problema. Mai ales daca este vorba despre un smartphone mai vechi. Un lucru pe care trebuie sa il verifici din cand in cand chiar daca producatorii de telefoane au realizat progrese in materie de racire a telefoanelor in ultimii ani.

Citeste si:  Masini zburatoare si lumea inspirata din filme SF

Pentru a verifica temperatura bateriei este de ajuns sa accesezi aplicatia telefonului si sa tastezi codul secret *#*#4636#*#*. Vei vedea ca iti vor aparea diferite informatii cu privire la baterie, in special cu privire la temperatura acesteia. Daca acest cod nu functioneaza pe aparatul tau, incearca atunci *#0228#.

In mod normal, temperatura unei baterii este de aproximativ 30 de grade. Poate urca putin atunci cand aparatul este solicitat mai tare, mai ales in cazul jocurilor 3D. Atentie daca temperatura ajunge la 40 de grade. In majoritatea din cazuri acest lucru inseamna ca este timpul sa intervii.

Incarcatorul

Daca telefonul tau are tendinta sa se supraincalzeasca in timpul incarcarii, trebuie sa te gandesti sa verifici starea incarcatorului si al cablului de incarcare. Este vorba de incarcatorul de origine? Este vorba de cablul de origine? Daca observi o supraincalzire in timpul incarcarii si nu bateria este de vina, atunci trebuie sa verifici cablul si incarcatorul.

Un procesor prea solicitat

Daca problema cu incalzirea nu este legata de baterie, aceasta poate fi cauzata de catre o aplicatie care iti solicita mult prea tare procesorul precum jocurile 3D. Daca este cazul, cu siguranta iti vei da seama de acest lucru rapid deoarece telefonul devin din ce in ce mai lent si va incepe sa incetineasca. Functionalitati precum realitatea augmentata sunt extrem de gurmande, solicita enorm procesorul. In general, daca ai obiceiul sa joci multa vreme pe telefon, incalzirea va fi inevitabila si, in acest caz, singura optiune posibila pentru a evita ca telefonul sa nu se deterioreze la un moment dat este aceea de scurata durata de joc. Evita sa te joci cu telefonul la incarcat.

Citeste si:  Veriga lipsa pentru securitatea locuintei: interfon pentru bloc

Sursa: https://www.phonandroid.com/astuces-a-connaitre-eviter-smartphone-surchauffe.html

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *