Ce au in comun fiecare dintre paginile retelelor de socializare in zilele noastre? Nu este vorba despre fotografii ale utilizatorilor, videoclipuri sau orice altceva, ci despre prezenta tot mai frecventa a hashtag-ului (#). De la etichetarea de fotografii pana la comentarii si evenimente diverse plasate pe retelele de socializare, folosirea hashtag-ului a devenit o necesitate. Sunt insa multi care au inca nedumeriri in ceea ce priveste folosirea unui hashtag, prin urmare va oferim in continuare o serie de recomandari.
Cuvintele folosite in hashtag-uri trebuie sa fie in primul rand explicite, in legatura cu postarea respectiva. Ceea ce trebuie sa inteleaga utilizatorul este faptul ca odata pus hashtag pe un cuvant, va avea legatura cu toate celelalte tag-uri ce contin acel cuvant. Spre exemplu, daca se foloseste hashtag-ul #happy, fiecare tag continand acel cuvant va fi conectat.
Alte recomandari: un hashtag trebuie sa fie scurt, simplu si concis. Nu atrage atentia daca este mult prea lung, o insiruire mult prea lunga de cuvinte plictiseste, exact ca si un articol mult prea stufos. Hashtag-ul trebuie sa iti exprime exact punctul de vedere, din acest motiv trebuie sa fie un cuvant ales inteligent.
Daca alegi un hashtag pe care vrei sa il personalizezi, cel mai bine este sa iti creezi intai o lista de cuvinte cheie. In prima faza vei crea continutul – daca iti doresti neaparat ceva personalizat va trebui sa cauti cuvinte folosite mai rar ca hashtag. Desigur, vei avea nevoie si de mare atentie la modul cum sunt scrise – nu iti doresti ca hashtag-ul pe care il compui sa fie gresit.
Evita sa pui hashtag pe fiecare cuvant dintr-o propozitie. In primul rand nu are nici un rost, in al doilea rand va fi mult mai dificil de citit. De asemenea, daca alegi un hashtag de tipul #nedistram, nu va trebui sa folosesti spatiu intre cele doua cuvinte.
La un hashtag poti folosi litere si cifre, insa in nici un caz semne de punctuatie. Prin urmare, semnele de exclamare, virgulele, semnele de intrebare sau alte semne de punctuatie nu au ce cauta in hashtag.
Febra hashtag-ului a cuprins de ceva vreme internetul – a inceput de pe o singura retea de socializare si a continuat cu toate celelalte. Asadar trebuie sa te asiguri ca folosesti hashtag-ul corect, urmand recomandarile anterioare.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.