“Viaţa este un basm. Scapă cine moare.” spune un aforism de Victor Slav. “Basmul este oglindirea vieţii în moduri fabuloase.” scrie, mai “realist”, George Călinescu. Pentru că între basm şi viaţa reală se pot stabili multe paralele. Ştim cu toţii simbolurile încercărilor prin care trece un erou în basme. De multe ori comparăm viaţa cu o încercare, o vedem plină de obstacole.
Psihoterapeuta Paula Santagostino îşi îndeamnă pacienţii să scrie propriul basm pe care apoi să-l analizeze în funcţie de personajele şi întâmplările alese.
Freud spunea că a scrie e o sublimare, şi e şi asta o cale către inconştient, către vise; când scriem o poveste e ca şi cum am visa cu ochii deschişi.
Se merge pe ideea de structură a basmului pe următoarele momente: prezentarea problemei, criza, soluţia. Şi se mai merge pe ideea pe ideea de “problem-solving”: terapeuta îndeamnă pacienţii ca pe parcursul creării basmului să găsească soluţii pentru personaje, pentru ca acestea să iasă dintr-o anumită situaţie, eventual să intervină ajutoare etc. Problemele şi soluţiile au legătură cu viaţa reală a pacientului, personajele vor fi interpretate etc.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.