Cum scăpăm de spam

Vrând nevrând, azi am dat peste o căsuță de mail a unui apropiat pentru a imprima un atașament. Mare mi-a fost surpriza că nu găseam nimic, era doldora de spam și pentru că mail-ul meu este impecabil, m-am decis să vă spun și vouă de ce arată așa.

Primul pas pentru a evita spam-urile este să nu ne înscriem la:
– Newsletter doar pentru că site-ul ne cere pentru a-l accesa
– Să fim atenți unde lăsăm adresa de mail
– Înainte de a ne înscrie undeva să debifăm căsuța care ne oferă informații zilnice, săptămânale dacă nu suntem curioși să mai citim apoi, devin informații care nu ne servesc.
Ideea este să evităm introducerea adresei de mail pe cât mai multe site-uri care nu ne vor folosi pe viitor. Există bineînţeles și niște termeni și condiții undeva mărunt poate să fie specificat faptul că acceptați să vi se trimită promoții, poze, chiar oferte ale altor site-uri.

În aceste circumstanțe putem să sacrificăm timp pentru dezabonare de la fiecare site a cărui informație și promoție ne deranjează. Un” buton”, link de dezabonare se găsește la fiecare sfârșit de spam.

Sunt aproape sigură că fiecare dintre voi are câte o fostă colegă, cunoștință îndepărtată sau unchi de la care n-ați primit vreodată un mail coerent. Primiți doar poze, felicitări și pps-uri. Ca să nu blocați persoana puteți bifa adresa de mail ca fiind spam și gata nu mai apare în inbox, iar dacă mai târziu veți vrea să căutați vor fi acolo.

Citeste si:  Offline VS Online

Există însă și programe gratuite care funcționează ca o plasă de țânțari și ne blochează spam-urile ca de exemplu Mailwasher, Spamhilator sau unele contra cost. Dar fără dar și poate, vă puteţi crea o nouă adresă de mail pe care o folosiți pentru logarea la diferite siteuri și lăsați adresa personală doar celor cu care comunicați.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “Cum scăpăm de spam

  1. Eu primesc mailuri spam de la site-uri pe care nu le-am vizitat niciodata. Faci dezabonarea şi te trezeşti că primeşti iarăşi.

  2. @Razvan Exista si aceasta varianta pentru ca se fura bazele de date dar sunt aproape sigura ca alea nu intra in Inbox ci in spam.

  3. Gmail se descurcă foarte bine cu spamul, cel puțin la mine sunt foarte puține mailuri care scapă. Și preferabil ar fi să îți fai două adrese de mail una pentru abonare la newsletter etc. și una pe care să o folosești doar pentru lucrurile mai personale.

  4. ce ne facem atunci cand nu alegem noi ci ne aleg altii pe noi sa ne umple inbox-urile de spam?la fel ca si razvan eu primesc mailuri de la site-uri pe care nu le-am vizitat niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *