Este posibil sa ne iertam?

A te ierta pe tine insuti reprezinta unul din cele mai frumoase cadouri pe care ti-l poti face de-a lungul intregii vieti. Un lucru care iti aduce liniste si pace si care va contribui in mare parte la echilibrul tau emotional.

Iertarea nu este o sarcina tocmai usoara. Este un lucru ce necesita umilinta, rabdare, o compasiune profunda si o iubire neconditionata a sinelui. Cu toate acestea, este esential sa stim cum putem pune in practica acest lucru daca vrem cu adevarat sa fim in pace cu noi insine si cu restul lumii.

Fazele iertarii

Iertarea reprezinta un proces complex compus din etapele urmatoare :

Recunoasterea adevarului. Pentru a te ierta trebuie sa fii sincer cu tine insuti. Daca ai facut ceva gresit cel mai bine este sa recunosti acest lucru.

Asuma-ti responsabilitatea asupra trecutului. Toate actele noastre au si consecinte, cel mai bine este sa fii curajos si sa iti asumi responsabilitatea a ceea ce implica acestea.

Intra in contact cu cele mai profunde sentimente ale tale care au motivat acest comportament. Trebuie sa stii ce te-a determinat sa actionezi intr-un anumit fel, un lucru bun pentru a sti sa eviti un astfel de comportament pe viitor.

Deschide-te sentimentelor fara sa te judeci pe tine insuti. Acceptarea faptului ca suntem imperfecti joaca un rol cheie in acest stadiu. Acceptarea a ceea ce a trecut, a faptelor facute in trecut este esentiala in ceea ce priveste vindecarea.

Citeste si:  Pinterest

Vindecarea ranilor emotionale. Pentru asta, trebuie sa renunti la autocritica si sa lasi locul companiunii, in special a compasiunii spre tine insuti.

Iubeste-te fara conditii. Acest lucru inseamna sa te accepti asa cum esti, in totalitate, cu defectele si calitatile tale, cu greselile tale. In aceasta ultima faza, a te iubi si a te ierta este un lucru fundamental.

Strategii pentru a te ierta de luat in considerare

Din motive practice, exista unele actiuni care ne pot ajuta in special sa ne iertam mai rapid. Iata cateva exemple :

Cere-ti scuze. A-ti cere scuze este un mare pas inainte in special daca ai ranit pe cineva fara sa vrei, constient sau inconstient. Insa aceste scuze trebuie sa fie sincere. Dar acest lucru nu inseamna ca persoana careia ii vei cere scuze te va ierta imediat. Trebuie sa ai rabdare.

Impartaseste experienta ta. Explicand cuiva greselile noastre, recunoscandu-le si vorbind despre ele ne poate ajuta in procesul complex al eliberarii de culpabilitate. Spre exemplu, putem sa vorbim cu un prieten despre acest lucru ceea ce ne va conferi securitatea emotionala si o anumita acceptare. O alta solutie posibila este aceea de a merge la terapie pentru a ne ajuta sa ne controlam mai bine emotiile.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *