Havana, Cuba – Ghid de calatorie complet

vacanta Havana Cuba

Salsa, rom si trabucuri

Havana este principalul centru administrativ din Cuba, precum si un centru cultural, dominat de muzica si dans. Strazile rasuna de salsa, rumba si jazz interpretate de muzicanti locali zi si noapte, iar ritmurile caraibiene ii ajuta pe localnici sa uite de dificultatile de zi cu zi.

Colonialism in stil Mudejar

Havana este orasul colonial cel mai bine conservat din aceasta parte a lumii, cu monumente istorice din sec. XVI, XVII si XVIII. Din pacate, din cauza neglijentei si a contidiilor climatice nefavorabile, aproximativ 600 de cladiri s-au prabusit in ultimii ani. Arhitectura orasului a fost puternic ingfluentata de colonistii spanioli: primele cladiri, construite de imigrantii din Andaluzia, au imbinat barocul crestin cu motive artistice islamice ((stilul Mudejar(). Muzeul de Arta Coloniala detine colectii de opere de arta din aceasta perioada.

Urme ale revolutiei – Monumente ale revolutionarilor

Orasul pastreaza multe urme ale revolutiei din 1959. Numeroase monumente comemoreaza revolutionarii si proslavesc comunismul. Piata Revolutiei, inconjurata de cladirile celor mai importante ministere, este renumita datorita discursurilor sustinute aici de Fidel Castro, care durau ore in sir. Istoria revoltei si a eroilor cubanezi nationali Jose Marti si Che Guevara este prezentata in Museo de la Revolucion. Iar Museo del Pueblo Combatiente expune documente referitoare la incercarile CIA de a-l asasina pe “el Comandante”.

Pe urmele lui Hemingway

La inceputul sec. XX, Havana era Las Vegasul din Caraibe. Cazinourile, hotelurile de lux si o atmosfera de libertate sexuala au atras in oras multi artisti. Printre acestia, poetii Alejo Carpentier si Graham Greene si vedetele de film Ginger Rogers si Gary Cooper. Castigatorul premiului Nobel, Ernest Hemngway, care a trait in Cuba timp de 20 de ani, a avut legaturi puternice cu Havana.

Citeste si:  Vara asta mergem în Turcia

Printre locurile legate de numele sau se numara barul Bodeguita del Medio, unde obisnuia sa-si bea mojito favorit, hotelul Ambos Mundos, unde a scris “Pentru cine bat clopotele” si oraselul Cojimar, unde isi tinea iahtul Pilar.

Nopti in Havana – salsa si bolero

Orasul este centrul vietii culturale cubaneze. Un loc favorit pentru tinerii muzicieni este parcul Quinta de los Molinos, unde candva se afla o piata de sclavi. Viata de noa9pte se concentreaza pe bulevardul Malecon, de-a lungul falezei, unde localnicii danseaza pe ritmuri de salsa si bolero in fiecare seara. Cabaretul Tropicana ramane simbolul Cubei pre-revolutionare, hedoniste, cu pana la 100 de artisti aflati pe scena in acelasi timp.

Ce trebuie sa stii despre Chinatown si Miramar

Barrio Chino este un district chinezesc al locuitorilor de origine asiatica. In numar de peste 100.000, acestia sunt urmasii muncitorilor chinezi adusi in Cuba pentru a construi o cale ferata in sec. XIX. Prin contrast, districtul Miramar are bulevarde moderne cu ambasade, hoteluri de lux si magazine scumpe pentru turisti straini. Atmosfera de aici aminteste de Florida, unde mii de cubanezi incearca sa ajunga in fiecare an, pe plute primitive din lemn.

Stiati ca?

In anul 1953, revista Esquire a inclus clubul El Floridita pe lista celor mai bune 20 de baruri si localuri din lume. Cocktail-ul daiquiri servit aici, pe baza de rom si suc de limeta, a fost apreciat de multe vedetete faimoase, ca Frank Sinatra si Ava Gardner.

Capitala Cubei este centrul vietii politice si economice a insulei. Inca de la inceputurile sale, Havana era principalul centru comercial din Caraibe si unul din cele mai importante orase coloniale ale Imperiului Spaniol. Astazi, in ciuda darapanarii si a saraciei datorate izolarii pe termen lung provocata de regimul comunist, seamana cu un muzeu in aer liber si este cea mai importanta atractie turstica a tarii.

Citeste si:  Turcia, destinaţii de vis

Care este vremea Havana

  • Havana are o clima umeda;
  • Temperatura medie in ianuarie :21 grade Celsius, in august 27 grade Celsius;
  • Precipitatii anuale: 1200 mm.

In anotimpul uscat dintre decembrie si aprilie, umiditatea scade. In anotimpul ploios, pot batea vanturi dinspre nord-est cu forta unui uragan. Temperatura oceanului este mereu peste 24 grade Celsius. Cerul de deasupra Havanei este insorit tot timpul anului, cu cel putin sapte ore de soare pe zi.

Despre Economia Havanei

Havana este principalul centru industrial al Cubei. Economia si sectorul financiar sunt controlate de stat. Orasul detine fabrici de tutun, de produse petrochimice si procesare alimente. Recent, guvernul a aprobat desfasurarea de afaceri la scara mica in comert, servicii si productie. Golful are un port comercial si de pasageri, cel mai mare din Caraibe. Turismul este principala sursa de venituri a orasului si a tarii, cu peste 1 milion de vizitatori care vin in Havana in fiecare an.

Ce poti vedea odata ajuns in Havana:

  • Cetatile Castillo del Morro si San Salvador de la Punta, construite in anul 1630, si Larau, portul Havana impotriva piratilor.
  • Castillo de la Real Fuerza (1577), o fosta resedinta a guvernatorilor.
  • Cladirea Bacardi – un exemplu magnific de arhitectura Art Deco.
  • Capitoliul (1929) – fostul sediu al Senatului si al Camerei Reprezentantilor, ce in prezent gazduieste Academia Cubaneza de stiinte.
  • Muzeul National de Arte Frumoase, Muzeul de Arte Decorative si Muzeul Automobilului cu o mare colectie de limuzine vechi.
  • Cementerio de Colon, una din cele mai mari necropole din lume, locul de inmormantare a peste 2 milioane de oameni incepand cu 1860.
  • O macheta a Havanei construita din cutii de trabucuri, expusa in Pabellon, districtul Miramar.
  • Parcul Fraternitatii cu un Copac al Prieteniei care creste pe sol adus din 17 state din America de Nord si Sud.
Citeste si:  Târgu-Jiu

Gena7R te trimite in vacanta in intreaga lume, fie ca alegi Europa, America, Asia sau Africa, Gena7R iti ofera un ghid turistic complet pentru o calatorie de neuitat.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *