INTERVIURI CU BLOGGERI : CIPRIAN PARDĂU ” BLOGGING-UL A FOST SI ESTE SCANTEIA CE MA DEFINESTE CA PERSOANA !! “

Pentru că weekendul ne bate la uşă,ne-am gândit la voi, şi în cele ce urmează vă vom prezenta gândurile şi impresiile legate de online şi nu numai, ale lui Ciprian Pardău,un tânăr blogger din Vatra Dornei.

Iată ce a ieşit ! 

Salut Ciprian! Mii de mulţumiri pentru acceptul tău de a oferi un interviu echipei şi cititorilor Blog Event. Ca de obicei, te rog să te descrii atât pe tine, cât şi blogul tău, pentru ca apoi să trecem la lucrurile cu adevărat serioase.

Salutare tuturor! Mă numesc Ciprian, însă mai toţi prietenii mă cunosc drept Cipi; am 16 ani în spate, dintre care trei în compania fotografiei şi a bloggingului.Locuiesc în Vatra Dornei, un oraş frumos, dar care ar merita mult mai multă atenţie din partea locuitorilor săi. Ca blogger, activitatea mi-am început-o în octombrie 2009, când la sfatul unui bun prieten, mi-am deschis prima pagina web pe platforma Blogger. Se pare că blogging-ul a fost şi este scânteia ce mă defineşte ca persoană!!

1. Cum ţi-a venit ideea de a avea un blog?

Încă de acum trei-patru ani mi-am dorit să am un loc doar al meu în care să scriu realitatea ce mă înconjoară. Simţeam nevoia de a ma diferenţia de restul locuitorilor oraşului meu; vroiam să le arăt tuturor faptul că deţin acel lucru care să mă conducă pe drumul celebrităţii. Ei, vise! După ce am realizat cam cum stă treaba cu online-ul, m-am pus serios pe treabă şi uite-mă!! Am ajuns să scriu despre orice îmi sare în ochi şi despre care cred că ceilalţi ar fi câtuşi de puţin interesaţi! Pe scurt, blogging la micul dejun, prânz şi cină. Timpul liber e doar muza; una dintre ele!

2. Care a fost primul sfat pe care l-ai primit atunci când te-ai apucat de blogging?

Citeste si:  INTERVIURI CU BLOGGERI : CLAUDIA TOCILĂ - " GÂNDURI ÎN DEZORDINE "

Din câte îmi amintesc, căci sfaturi am primit multe de la persoane de rang diferit, primul sfat pe care mi l-a adresat cineva, a venit din partea unui membru de familie. Eram ieşiţi in oras, iar printre altele s-a ajuns la a se vorbi despre noua, în vremurile acelea, mea ocupaţie. După o clasică replică a unui prieten, a venit şi sfatul: “Cipriane, să ţii minte cât te ţii de scris public, să arăţi lumii adevarata faţă a lucrurilor despre care vorbeşti sau pe care le prezinţi. De minciună şi prefăcătorie se ocupă restul!!”

3. Ce ai schimba sau ce nu ai schimba la blogul tău?

 Blogul l-am creat şi personalizat după bunul plac încă de la început. Nu mi-a plăcut, niciodată, ca o persoană să îmi spună cum să fac anumite lucruri, în special, când vine vorba despre blog. Deci, tot ce aş dori să schimb la blogul meu ar fi titlul, cu toate că, părerea mea este că my name reprezintă un “brand” pe zona mea.

4. Ce te deranjează cel mai mult la online-ul românesc?

Mediul online românesc are mult prea multe defecte. Chiar dacă este democraţie, ne-am învăţat să ne luăm după celelalte ţări; copiem articole, relansăm campanii şi promovăm pe cei ce nu merită să fie citiţi de nimeni. Cazuri se cunosc cu nemiluita!Însă, ceea ce mă deranjează cel mai mult este faptul că blogurile care nu respectă nici măcar regulile gramaticale sunt promovate la rang înalt. Cei ce se ţin de treabă, scriu bine, original şi au idei, sunt lăsaţi să se descurce singuri.

5. Ai hateri? Dacă da, cum le răspunzi?

Am fost învăţat, prin intermediul sfaturilor primite, să ignor haterii sau mesajele care “mă desfiinţează” ca blogger. Atât timp cât hater-ul face atac la persoana proprie, dar nu vine cu argumente, acele comentarii apucă, clar, drumul tomberonului de gunoi. Dacă consider ca anumite persoane mă critică  pe drept, îmi recunosc, sincer, vina şi îmi cer scuze public pe blogu-mi!!

Citeste si:  Adriana Zăvoi - "Faptul că un film este înnobilat de privitorii săi nu este un secret."

6. După părerea ta, care sunt cele mai bune şi mai recomandate metode pentru a promova un blog?

Cu siguranţă, blogosfera locală. Dacă reuşeşti să te promovezi ca blogger în propriul oraş, totul va merge bine şi cu celelalte zone ale ţării. Sună puţin visător, însă asa este. O spun şi a-listerii, o spun şi eu! Logic, dacă eşti cunoscut în oraş ca blogger şi se ştie, pe deasupra, că abordezi subiecte tentante şi le zici şi bine, vei fi urmărit. În scurt timp, se va duce vestea, iar promovarea nu ar mai trebui să fie o problemă. Pentru cei leneşi, există Facebook!

7. Povesteşte-ne puţin despre Ciprian cel din afara online-ului. Cum eşti în viaţa de zi cu zi? Cu ce te ocupi?

Când nu scriu pe blog, îmi petrec timpul la liceu. Cursurile le am după amiază, aşa că  îmi ocupă destul de mult timp. Dar nu e bai; liceul mă inspiră. Exceptând cele amintite, timpul liber este ocupat în procente uriaşe de fotografie şi ciclism. Ce mai rămâne, păstrez pentru colecţionarul ce se deslănţuie seara târziu. Dintre toate, cartofilia mă pasionează extrem. Ca persoana, mă declar un individ poate prea sociabil; prea glumeţ şi câteodată, prea arogant. Îmi place vorbăria, distracţia şi  tot ce mă  face să mă simt bine. Oricât am încercat, nu am reuşit niciodată, să stau locului.

8. Poţi să ne spui câte ceva despre pasiunea ta, fotografia?

Pasiunea pentru arta vizuală  am dobândit-o după cea pentru blogging. Probabil acum doi ani cu aproximare. Ţin perfect minte şi acum, persoana care m-a molipsit cu această ocupaţie. Se numeşte Silviu şi e bucureştean de când se ştie. M-a văzut, personal, ce face şi cum, mi-a placut şi am început şi eu! Iniţial, căpătam experienţă prin intermediul camerei foto a telefonului; în prezent, continui cu ajutorul unui DSLR destul de avansat.

Citeste si:  Andrei Pavel - Artist, nu blogger

9. Câteva sfaturi pentru cei care abia s-au apucat de fotografiatul ?

Pentru mine, personal, nu există expresia de “fotografiat amator” ci fotografia ca amintire. Mai pe scurt, asta înseamnă fotografie neprofesional. Însă, pentru cei ce doresc să transforme fotografia într-un hobby, recomand să discute cu un fotograf şi să  citească publicaţii de specialitate; ajută enorm. Încercarea, este de asemenea, un pas important.

10. Care a fost ultimul loc vizitat? Şi în ce mod te-a impresionat?

Salina de la Cacica; nu este cel mai promovat obiectiv turistic bucovinean, însă pe mine m-a pus pe gânduri. Ştiu, e doar o salină şi  câţiva kilometri de tuneluri; însă modul în care au fost create este mai atractiv. Recomand locul din suflet!

11. Îţi mulţumesc foarte mult pentru interesul acordat întrebărilor noastre. Un mesaj pentru cititorii Blog Event?

Pentru bloggeri: scrieţi cu sinceritate şi fără minciună; dacă faceţi ceea ce faceţi din inimă, meritele vor apărea, mai mult ca sigur! Aaa, să nu uitaţi nici de verificarea articolelor dupa finalizare, nu strică ca postările să fie 100% scrise corect!!

Pentru cititorii/devoratorii de bloguri: citiţi doar ceea ce merită, nu ceea ce vă este pus în faţă. Dacă v-a plăcut, daţi mai departe; promovaţii pe ceea ce vă încântă în fiecare dimineaţă, alaturi de cafeluţă.

Mulţumesc mult pentru acordarea acestui interviu! Salutare şi  mult succes!

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “INTERVIURI CU BLOGGERI : CIPRIAN PARDĂU ” BLOGGING-UL A FOST SI ESTE SCANTEIA CE MA DEFINESTE CA PERSOANA !! “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *