Problemele autohtone (II).

Continui articolul început cu ceva vreme în urmă, legat de problemele societăţii româneşti – văzute prin ochii mei.

Şi, aşa cum am afirmat cuiva, în partea a II-a se regăseşte, printre altele, faptul că …

ne stricăm pe parcurs”. Da, aşa e. Ne naştem, părinţii ne educă să fim buni, generoşi, calzi et cetera, dar în decursul trecerii prin viaţă ne înrăim, devenim ignoranţi şi uităm să mai privim şi la cel/cea de lângă noi. De cele mai multe ori, acesta este răspunsul nostru la comportamentul celorlalţi – „dacă ăla e infect cu mine, eu de ce să nu fiu infect la rândul meu?”. Mentalitate tipic neanderthaliană, aş zice. Deşi, într-un mod paradoxal vis-a-vis de afirmaţia anterioară, nici cu „dacă primim o palmă peste obrazul drept, trebuie să întoarcem şi celălalt obraz” nu pot spune că sunt de acord.

           Religia. Da, religia e o problemă a societăţii autohtone. Pentru că, în loc să fie ceea ce trebuie să fie, adică acel ceva doar al nostru, propriu şi personal, a devenit motiv de mândrie, scandaluri, făţărnicie şi alte mizerii umane. În loc să păstrăm credinţa în noi, o terfelim şi ne erijăm în credincioşi de bază şi apărători ai valorilor morale. În loc să privim religia şi credinţa ca pe o stare de spirit, le luăm şi le aruncăm în mulţime. Transmitem „live” procesiuni şi ceremoniale religioase unde „credincioşii” se îmbulzesc pentru 3 sarmale date gratis „din partea bisericii”. Credincioşi de mucava!

Citeste si:  Te accept așa cum ești

           Lipsa concretizării unor iniţiative. Ultimul exemplu, scandalul cu SMURD şi Raed Arafat. Trecând peste obişnuitele mizerii, un grup de pe Feisbuc cu Raed Arafat avea vreo 8.800 şi ceva de membri, iar la un eveniment de „susţinere” al respectivului (fost actual) oficial s-au înscris la participare cca. 5.400 şi puţin de persoane. Unde e problema? Din toate persoanele care au dat „like” sau „join” sau orice alt „semn” de susţinere … câţi o să şi faceţi au şi făcut ceva CONCRET în privinţa asta?! Important e că vede lumea pe Feisbuc că susţineţi o cauză „dreaptă” …

Continuarea, pe curând!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “Problemele autohtone (II).

  1. Cam ai dreptate cu afirmațiile de mai sus!
    Dacă tu ai lovi pe cineva peste un obraz și l-ar întoarce și pe celălalt l-ai mai lovi?
    Ar fi mai bine fără religie?

  2. Ce-i drept, toate astea sunt probleme tipice pentru romani. Din pacate, nu cred ca se pot rezolva foarte usor :(

  3. Nu cred ca se poate spune ca ar fi mai bine fara religie in general. Dar ar trebui sa fie religie adevarat, nu masca pentru profituri fenomenale si alte cele.

  4. @ Cătălina Zaharia:
    – eu personal lovesc, psihic sau fizic, doar după ce am fost la rându-mi lovit;
    – tot eu, personal, sunt de părere că da, ar fi mai bine fără religie. Dacă prin religie se înţelege mizeria prin care mie mi se impun păreri/comportamente, da, clar este mai bine fără. Dacă prin religie se înţelege "acel ceva doar al nostru, propriu şi personal", atunci nu, nu ar fi mai bine fără;
    – nu ştiu dacă sunt tipice pentru români, însă ştiu cu siguranţă că la noi în ţară sunt pregnante.

    @ Adina: sencs, miss!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *