Pupinel – avantaje vs. dezavantaje

pupinel-avantaje-dezavantaje

De fiecare data cand te decizi sa faci o vizita in cabinetul de cosmetologie, intr-un salon de frumusete, sau chiar intr-un cabinet stomatologic, probabil te gandesti si acorzi o deosebita atentie partii sanitare din acea unitate. Te gandesti, probabil, daca instrumentele de lucru sunt dezinfectate cu regularitate si, uneori, te gandesti oare cum sunt ele dezinfectate? Ti-ai pus vre-o data aceasta intrebare?

Daca da, mai jos vei gasi un raspuns la ea.
Fie ca esti cosmetician, manichiurist, frizer sau chiar medic de orice profesie, toate instrumentele tale de lucru si ustensilele trebuie dezinfectate dupa utilizarea lor la fiecare client. Asta pentru a evita transmiterea vre-unei infectii de la un clint la altul. Nu stii niciodata peste cine dai!

Sterilizarea si dezinfectarea instrumentelor se poate efectua cu ajutorul unui pupinel sau a unui autoclav. Aici depinde doar de profesia pe care o detii. Un medic stomatolog, de exemplu, va avea in cabinetul sau atat un pupinel cat si autoclav. Un manichiurist poate avea doar un pupinel. Alegerea apartine fiecaruia in parte.

Daca alegi sa achizitionezi un pupinel pentru cabinetul tau, trebuie sa cunosti despre el cum se foloseste si care sunt avantajele si dezavantajele sterilizarii cu el.

Asadar, inainte de a introduce instrumentele in pupinel, trebuie sa urmez pasii presterilizarii si anume:

  • Sa curati instrumentele bine sub un jet de apa.
  • Scufundarea instrumentelor in solutia dezinfectanta aproximativ pentru o ora.
  • Mai speli o data instrumentele sub apa, dupa care le usuci pentru sterilizare.
  • Introducerea instrumentelor in pupinel.
Citeste si:  Grija fata de animalele de companie este supravegheata de autoritati

Pupinelul, spre deosebire de autoclav, este un dispozitiv sterilizator cu aer cald, pe cand autoclavul- cu abur sub presiune.Timpul de sterilizare cu un pupinel este de 1 ora la temperatura de 180 de grade celsius si de 2 ore la temperatura de 160 de grade. Pentru a evita deteriorarea unui pupinel, trebuie sa-l folosesti corect in timpul functionarii lui si anume: nu-l supraincarca; nu deschide aparatul inainte de a se finaliza sterilizarea instrumentelor; dupa finisarea sterilizarii, ai grija ca temperatura sa scada sub 50 de grade in pupinel, apoi poti sa-l deschizi; atrage o deosebita atentie la intervalul de sterilizare a instrumentelor cu un pupinel; foloseste manusi speciale pentru scoaterea intrumentelor sterilizate.

Avantajul principal al sterlizarii cu un pupinel, este ca acesta nu va deteriora instrumentele, spre deosebire de un autoclav, care ar putea produce mici deteriorari anumitor instrumente, in functie de materialul lor.

Singurul dezavantaj al unui pupinel este timpul de sterilizare, care este mai indelungat decat al unui autoclav.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *