Râpa Roşie – Între Rai şi Iad

Sunt convinsă că aţi auzit cu toţii de Marele Canion din Colorado ( SUA), şi sunt 100% sigură că aţi dori să îl şi vizitaţi . Ei bine, am o veste bună pentru voi: îl puteţi admira chiar în România. Unde? La doar 3 km de oraşul Sebeş.

Şi totuşi , ce este această Râpă Roşie?  Este o rezervaţie geologică unică în România, alcătuită din pereţi de pământ roşu , cu înălţimi de până la 100 de m, în care apa sapă şi dezvăluie formaţiuni cu cele mai ciudate şi impresionante modele , ca de exemplu: turnuri şi piramide.

  

Deasupra coloanelor se dezvăluie o pajişte de un verde ireal , ce contrastează cu roşul Râpei. Astfel, pot spune că în acelaşi loc se găseşte Raiul, reprezentat de pajişte , şi Iadul, sub forma pamântului roşiatic.  Tot aici, se poate vizita şi cea mai mare peşteră dezvoltată în pământ din lume.

Şi dacă v-a atras ,,Iadul” Râpei Roşii prea mult, vă puteţi spovedii la Catedrala Evanghelică din Sebeş, o construcţie asemănătoare Bisericii Negre din Braşov.

Cum se poate ajunge la Râpa Roşie? Pe drumul european E81 , până în Sebeş , apoi pe drumul comunal spre localitatea Daia Română .

Dacă vă place să ieşiţi din rutină , şi să admiraţi contraste foarte puternice, Râpa Roşie este destinaţia ideală pentru voi.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *