Totul despre pierderea temporara a auzului

Pierderea auzului poate fi temporara sau permanenta, in primul caz fiind posibila remedierea prin medicatie sau interventii chirurgicale, in timp ce la pierderea permanenta a auzului nu mai poate fi facut nimic.

Cauzele pierderii temporare a auzului

  • Expunerea la sunete puternice – Este una din cele mai obisnuite cauze. Datorita expunerii constante la sunete ce depasesc bariera de 80 db, structurile sensibile ale urechii interne sunt afectate, ceea ce duce la o pierdere a auzului. Acest tip de pierdere a auzului este insotita uneori si de tiuituri in urechi. Daca expunerea la sunete puternice este continua si nu este tratata, poate duce la pierderea permanenta a auzului.
  • Acumularile de ceara – proces natural, care nu trebuie insa lasat sa scape de sub control. Totusi se intampla, ceara se acumuleaza pe canalul urechi si astfel sunetul nu mai ajunge pana la timpan, ducand la o pierdere de auz.
  • Infectiile in urechea mediana – apar adesea cand o persoana sufera de raceala sau gripa insotita de febra.  Flegma se acumuleaza si invadeaza canalul dintre ureche si gat, ducand la o pierdere de auz. Pot aparea si fisuri sau rupturi la nivelul timpanului, pot fi insotite de durere si sangerare sau puroiere – cunoscuta si sub denumirea de otita. Pierderea de auz datorita otitei este o conditie medicala serioasa si trebuie supusa analizei unui doctor pentru un tratament adecvat.
  • Ranile si loviturile la cap sau urechi pot cauza de asemenea pierderi temporare ale auzului. In functie de gravitatea leziunii, pot fi efectuate chiar interventii chirurgicale pentru remedierea problemei, sau, daca lovitura nu este una foarte puternica, ranile se vor vindeca de la sine.
  • Schimbarile presiunii atmosferice – intalnite frecvent in timpul zborului, la schimbarile de altitudine, sunt insotite de pierderi temporare de auz.
Citeste si:  Rutina ne poate influenta pozitiv

Pentru a preveni aparitia pierderilor temporare ale auzului, evitati sa va mai expuneti la sunete foarte puternice timp indelungat, nu incercati sa curatati ceara din urechi cu obiecte ascutite, deoarece riscati sa perforati timpanul, iar daca este un caz medical, apelati la ajutorul unui medic specialist de urgenta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *