“Visele sunt vise, uneori visezi rău şi nu se întâmplă nimic, visul rău e gândul care n-ai scăpat de el, care ţi se cuibăreşte în suflet şi e numai al tău, venit din păcatele tale.” scrie Marin Preda în Moromeţii.
Un vis se interpretează după ce teorie ţi se pare mai potrivită pentru tine. Psihanaliza ne oferă mijloace de interpretare a viselor, a acestor poveşti din timpul nopţii care fie ne sperie fie ne încântă.
Pentru amatorii de vise lucide, noaptea poate deveni prilej pentru aventuri. Pentru cei superstiţioşi, visul poate deveni prilej de îngrijorare. Alţii îl tratează mai glumeţ: “Unele vise se împlinesc. Am avut un vis în care se făcea că dormeam.” (Valeriu Butulescu, Stepa memoriei) Cei care doresc însă să treacă la un nivel mai profund pot încerca metodele psihanalitice.
Există pe net nu doar operele lui Sigmund Freud şi Carl G. Jung ci şi psihanalişti care se oferă să interpreteze visele tale completând formulare şi povestind în detaliu visul şi oferind alte amănunte care ţi se cer în întrebările lor.
Există cel puţin două site-uri, unul în franceză şi altul în engleză care se ocupă de aşa ceva. Cel în franceză aparţine unui analist jungian: http://users.skynet.be/reves/ Cel în engleză la fel: http://dreamanalysis.info/dream-interpretation/ Amândoi oferă pe blog informaţii interesante şi utile despre simbolurile în vise şi alte aspecte ale psihologiei jungiene. Sau la noi: https://interpretareaviselor.wordpress.com/
O bună parte din viaţă o petrecem dormind, spun cercetătorii. Şi visând… “Cei care visează ziua devin mult mai conştienţi de multe lucruri care le scapă celor care visează noaptea.” (E.A. Poe)
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.