Ce se intampla cu creierul nostru cand ne indragostim?

Creierul uman este un instrument extrem de sensibil si reuseste sa inregistreze chiar si cele mai mici nuante ale unei experiente pe care a avut-o. Acest lucru este si mai evident in cazul iubirii. Imagineaza-ti ca cineva spune, in soapta, cuvintele “te iubesc”. In termeni romantici, aceasta expresie reprezinta cea mai dorita fraza pe care dorim sa o auzim.

Raspunsul creierului la auzul expresiei “te iubesc” determina o serie de reactii pozitive la nivelul activitatii cerebrale. Oamenii care sunt indragostiti sunt mai putin stresati, iar tensiunea lor arteriala se afla in parametri normali. Chiar si un cuplu care se bucura de o casnicie lunga si care se tine de mana, determina un raspuns intens in interiorul creierului.

Sentimentul de unitate persista in randul adultilor fericiti, dand nastere si unui sentiment de securitate, care determina ca, creierul uman sa adopte un stil asemenea celui care este dependent de cocaina. Totusi, specialistii subliniaza ca dragostea nu functioneaza exact ca si consumul de cocaina, insa argumentele lor sustin ca, la nivelul creierului apar anumite procese care sunt similare morfinei in creier, oferind in acelasi timp si o descriere impresionanta a raspunsurilor hormonale, dar si a altor informatii neurologice.

Senzatia de placere si bucurie pe care o avem cand suntem indragostiti este data de eliberarea in creier a unor hormoni responsabili cu aceasta senzatie, iar cel mai cunoscut hormon eliberat este dopamina.

Ce se intampla cu adevarat atunci cand ne indragostim?

In primul rand, in urma unor scanari, se pare ca la oamenii indragostiti se activeaza centrul placerii din creier. Astfel, 12 zone cerebrale lucreaza impreuna pentru a secreta o cantitate mai mare de substante, cum ar fi dopamina, adrenalina, norepinefrina si oxitocina. Cresterea dopaminei din organism conduce catre o stare de euforie, in timp ce serotonina – hormonul fericirii – are tendinta sa scada. Starea de euforie pe care o simtim este asemanatoare cu cea indusa de consumul de droguri.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *