Despre entuziasm

emerson

Dispare sau se diminuează entuziasmul odată cu vârsta? Este o întrebare pe care ne-o punem adesea. Nu putem să nu observăm la copii entuziasmul pentru tot ce-i înconjoară, interesul pentru lucruri pentru noi adulţii deja devenite banale.

Se pare că există şi argumente ştiinţifice pentru a susţine teoria diminuării entuziasmului. Asta dacă avem în vedere că pulsul unui nou-născut este de aproximativ 140 de bătăi pe minut. Pulsul se reduce progresiv pe măsură ce creştem şi se stabilizează la 76 de bătăi după vârsta de 24 de ani. Diferite tradiţii în lume au diferite criterii pentru a stabili momentul când cineva ajunge la vârsta tinereţii. În India tradiţia spune că acest lucru se întâmplă la 25 de ani, luând în considerare ritmul bătăilor inimii.

Se spune că Buddhi (intelectul) începe să funcţioneze după vârsta de 40 de ani. Abia după 40 de ani poţi numi pe cineva intelectual, spun psihologii. Între 40-60 de ani avem de-a face cu o perioadă a găsirii înţelepciunii. Cu toate acestea, există teorii care spun că dimpotrivă, entuziasmul pentru viaţă ar creşte pe măsura înaintării în vârstă. Pentru că odată cu vârsta am fi mai deschişi la schimbări datorită înţelepciunii. Sigur că fiecare este diferit.

În plus, ar mai exista o teorie a entuziasmului anticipativ, care se referă la bucuria de a primi o recompensă în viitor. Poate aici s-ar încadra momentele de entuziasm la aflarea veştii primirii unui nou job pentru ca mai apoi să nu mai fim atât de entuziaşti de el zilnic. Sau primirea veştii unei schimbări de locuinţă sau chiar de ţară în care vom trăi. Conform acestei teorii am fi entuziaşti la schimbare pentru că ne-am aştepta la ceva foarte bun, pentru ca mai apoi realitatea să ne arate că lucrurile nu stau chiar aşa, că nu este chiar vorba de un vis devenit realitate.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *