Este posibil sa mentii o relatie la distanta?

este-posibil-sa-mentii-o-relatie-la-distanta

Exista cazuri cand partenerii se cunosc pe net si, desi sunt la distanta, se iubesc foarte mult sau sunt situatii in care unul din soti lucreaza/invata in strainatate si atunci, cuplul se afla in situatia in care trebuie sa mentina relatia la distanta.

In ce consta complexitatea unei relatii la distanta?

“Problemele, de fapt, nu sunt putine in acest caz, iar totul depinde de cat de puternic este sentimentul dintre cei doi si care este atitudinea unuia fata de celalalt chiar si la sute sau mii de chilometri distanta”, a declarat psihologul Luminita Manole pentru lifeinfo.ro

In aceste cazuri, partenerii ar putea sa nu reuseasca sa-si acorde atentia suficienta. Grija si sprijinul sunt mai dificile la distanta. Pentru ca atunci cand partenerii sunt unul langa altul, mananca zilnic la aceeasi masa, discuta despre cum a decurs ziua, sunt impreuna fizic si fac mai multe lucruri in comun, relatia lor este mai puternica si se consolideaza pe zi ce trece. Distanta, insa, poate distruge aceasta legatura si poate crea un abis intre cei doi.

“Distantarea reciproca si sentimentul de singuratate poate deveni o cauza a frustrarilor, geloziei si a certurilor din ambele parti”, mai spune psihologul. Totodata, nevoile sexuale raman nesatisfacute. Problema poate aparea in cazul oamenilor care sunt obisnuiti sa aiba relatii sexuale regulate care, atunci cand se raresc sau dispar, apar problemele in cuplu. Ori nevoia a ramas, insa oportunitatea de a o satisface a disparut. Din această cauza, pot aparea certuri si izbucniri de gelozie si frustrare.

Citeste si:  Proiecte gigant ale lumii

Distanta intre parteneri poate interfera si cu presiunea factorilor externi. De exemplu, toti prietenii tai planifica sa-si petreaca vacantele cu partenerii lor, sa mearga la un film impreuna sau sa-si impartaseasca lucruri si momente romantice. Tu, insa, nu poti face acest lucru pentru ca partenerul/partenera ta este departe.

Cum este posibil sa mentii, totusi, o relatie la distanta?

Comunicarea este vitala in acest caz. Si vorbim de o comunicare disciplinata, draguta si dragastoasa. Orice cuvant urat sau ton mai ridicat, o poate jigni pe persoana iubita, iar tu nu vei fi prezent sa iti ceri scuze sau sa o imbratisezi imediat ca sa aplanezi situatia.

Pune-ti gelozia in cutiuta. Nu provoca partenerul/partenera la discutii care trezesc indoieli sau lucruri care nu se intampla de fapt in realitate. Mentine intimitatea prin apeluri, discutii si emotii cat mai desc posibil. Sarcina principala este de a mentine un sentiment de intimitate, unitate și incredere.

Asta nu inseamna ca esti obligat sa oferi un raport zilnic despre tot ce ai facut in fiecare minut, dar este vital sa o faci pe persoana iubita sa se simta importanta pentru tine.
Deseori, mesajele scrie pot fi interpretate gresit, ori persoana nu aude tonul si nu-ti vede expresia de pe chip.. De aceea, pentru a evita neintelegerile si a adauga viata relatiei voastre, combinati mesajele cu apelurile audio si video. Contactul vizual, zambetele si armonia pot elimina orice discrepante si pot invinge orice distanta!

Citeste si:  Harta Romaniei online interactiva

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *