Gafe de evitat la petrecerile organizate de firmă

Aceste petreceri sunt menite nu pentru a te simţi neapărat bine ci pentru a socializa cu colegii și șefii. Aici participanții se relaxează și își exprimă părerile mai detensionați despre procedurile de lucru. Apoi își cunosc îndeaproape colegii cu care își petrec majoritatea timpului. Doar că la aceste petreceri unii rămân pătați și arătați cu degetul la comportamentul care iese din tiparele bunelor maniere.

La partea de comunicare este important să nu te lipești doar de cineva o seară întrega, chiar dacă nu l-ai văzut de multă vreme. Acel cineva poate dorește să socializeze și cu altcineva, astfel vei părea o lipitoare sau lipitor. Iar aceștia din urmă nu sunt văzuți cu ochi frumoși de către șefi care consideră că este un atu să lucrezi în echipă și nu să fii individual.

Când dorești să vorbești cu o persoană care este prins într-o conversație cu o altă persoană cel mai bine e să te apropii de ei dar totuși la distanță și să aștepți. Dacă vezi că nu te-au observat e mai bine să nu-i deranjezi.

Deseori se fac grupulețe și se discută o temă anume. Dacă dorești să iei parte, cel mai important e să dichiseşti dacă ești sau nu dorit acolo prin gesturi și zâmbete. Dacă unul din grup își întoarce corpul către tine îți dă de înțeles că ești binevenită.

Citeste si:  Cum sa cureti o plita vitroceramica sau pe inductie

Partea cu mâncatul are o importantă aparate. Se zice că nu trebuie să fii lacom. Fiecare mișcare trebuie să-ți fie bine calculată. Iar dacă încerci să faci slalom între colegi cu farfuria plină nu te mira dacă pică mâncarea și alții o mai calcă din neatenție. Te vei simți foarte stânjenit și poate e cazul să te gândești de două ori ce cantitate pui în farfurie.

Cred că ultima și poate cea mai întâlnită gafă este cea în care te poate duce alcoolul. Nu este cazul să te abții o seară întreagă numai în cazul în care nu-ți cunoști limitele. E bine să guști și să savurezi vinuri și șampanii atâta timp cât știi să desparți această petrecere oficială față de un chef al burlacilor. Nimic nu poate fi mai rău decât o persoană beată și sinceră.

Bunele maniere își au locul și aici, iar dacă le știi folosi poți întoarce priviri pozitive asupra ta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Gafe de evitat la petrecerile organizate de firmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *