Traditii de Sfantul Andrei- cum pot fetele sa isi viseze sortitul

Nu degeaba se spune ca te grabesti ca fata mare la maritat. Grabite sau nu fetele isi doresc sa cunoasca sortitul fie el si prin vis. Si este un moment prielnic din an pentru asta, in noaptea de dinainte de Sfantul Andrei. Exista tot felul de traditii care inca se respecta. Fie ele chiar menite sa scoata la iveala adevarul sau nu sunt practici care le intriga pe tinerele fete. Asta pentru ca numai cele nemaritate pot aspira la astfel de “jocuri”.

Traditii de Sfantul Andrei

Curios ce asociere se face intre o zi de cinste fata de un sfant si traditii cu privire la vraji. Cu toate acestea explicatia consta in faptul ca in ajunul acestei sarbatori se sparge bariera intre mistic si real, intre vazut si nevazut. Astfel ca este un moment prielnic pentru a descoperi oarecum ce ne este sortit in viitor.

traditii

Traditii de Sfantul Andrei sunt multiple. Fetele isi pun busuioc sfintit sub perna si spera sa viseze chipul celui care le va fi mire. O data cu asta vraja capata un alt sens si mai profund cand biletele cu nume de baieti sau cu initiale sunt puse sub perna si ce se va extrage dimineata inseamna confirmarea numelui.

Alte traditii spun ca fata nemaritata se aseaza intre doua oglinzi complet dezbracata si cu lumanari in mana la ceas de noapte, de asemenea sperand ca fata celui sortit sa le fie dezvaluita. De la turta sarata si pana la usturoiul atarnat la geamuri sau usi fiecare colt al tarii urmeaza traditile sale.

Traditii in gospodarie

Marcant de asemenea pentru o comunitate este si ideea conform careia in noaptea de ajuns a Sfantului Andrei se petrec lucruri necurate. Spiritele rele dau tarcoale astfel ca oalele si canile se intorc cu gura in jos, usturoiul se aseaza la loc de cinste si pentru a testa recolta anului urmator se aduc in case crengute de pomi ce ar trebui sa infloreasca pana la Craciun.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *