Bacalaureatul a ajuns subiect sezonier de dezbatut

Cu fiecare an bacalaureatul aduce noi surprize elevilor. Si cum nu era de ajunsa sa bulverseze schimbarile se produc in ultima clipa. Insa cu cat vor putea influenta aceaste masuri pe elevi?

Bacalaureatul 2013 si noile reguli

Cu doar 2 saptamani pana cand absolventii de liceu sa iti testeze abilitatile a ceea ce au invatat de-a lungul celor 4 ani de liceu se anunta ca subiectele vor fi diferite intre categoriile de elevi. Se va tine cont de numarul de ore care s-a alocat unei materiii si asta in functie de profil si de programa scolara ce corespunde fiecarei categorii. Ce anume inseamna acest lucru? Un subiect de bacalaureat la limba si literatura romana nu va fi acelasi ca si grad de dificultate atat pentrun un elev care a studiat filologia ca si unul care a studiat matematica informatica, domeniul real.

images

Partea imbucuratoare este ca in acest fel elevii au sanse ca probele de bacalaureat sa fie rezonabile, conform cu timpul de pregatire sa vina si un rezultat favorabil. Asistand in ultimii ani la dezastre in ceea ce priveste bacalaureatul, rezultate care dezamagesc si arata inca o data ca atat elevii cat si profesorii nu au o mai mare motivatie o astfel de schimbare poate fi vazuta ca o solutie salvatoare.

Citeste si:  Cum sa mergem si cum sa ne purtam

Cu ce ii va afecta pe elevi schimbarile bacalaureatului?

Avand in vedere timpul in care s-a anuntat aceasta schimbare poate ca a fost si o strategie. Daca elevii ar fi stiut de aceasta diferentiere in subiecte poate ca nici nu ar mai fi avut interes de a invata. Insa pregatindu-se pentru un nivel si afland ca va fi mai usor pentru unii dintre ei nu este o schimbare menita sa aduca un grad de dificultate. Din contra, va veni cu o usurare. Insa in ritmul acesta se pare ca de la sezon la sezon vom asista la noi si noi schimbari in ceea ce priveste bacalaureatul.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *