De ce anvelopele pierd presiune? Te-ai trebat deja care este importanta unei buni presiuni in anvelope si care este functia captatorilor de presiune?
Unii ar putea fi tentati sa creada ca anvelopele pot pierde din presiune doar daca sunt deteriorate sau perforate. Dar, daca ar fi asa, nu ar mai trebui sa controlam in mod regulat presiunea din anvelope si sa umflam anvelopele pentru a avea presiunea potrivita.
Perderea de presiune din anvelope poate avea o incidenta importanta asupra sigurantei la volan sau asupra consumului de carburant. Nu trebuie sa uiti ca este important sa controlezi in mod regulat presiunea din anvelope mai ales atunci cand mergi la un drum mai lung si, ca la Vadrexim gasesti anvelope de iarna.
In mod natural, se pot inregistra scaderi ale presiunii cu pana la 0,1 bari pe luna datorita fapului ca particulele fine de oxigen ies in mod natural din mebrana de la anvelopa.
Care sunt cele mai intalnite motive pentru care anvelopele pierd presiune? De ce anvelopele pierd presiune?
- penetrarea naturala a aerului sub presiune prin compusii anvelopelor;
- deteriorari ale jantelor- zgarieturi, fisuri, rugina sau altele;
- un defect al valvei sau al unei piese de la valva. Valvele se pot deteriora din cauza ciclurilor de incalzire ale anvelopei si nu mai reusesc sa asigure o etanseitate corecta;
- un buson mult prea strans.
Concluzie? Anvelopele pierd mai intai presiune atunci cand sunt deteriorate, cand au crapaturi, intra un cui in ele, se desira sau sunt taiate. De altfel, daca observi cumva ca ai o anvelopa care se dezumfla mai repede decat celelate, acest lucru poate sa fie datorat unei perforari pe unde aerul iese incet. Daca o anvelopa este deteriorata la nivelul flancului, asta inseamna ca anvelopa va trebui neaparat schimbata.
Anvelopele prea vechi pot sa piarda si ele din presiune. Varsta anvelopelor este un alt factor foarte important de care sa tii cont. Un factor independent de kilometrajul vehiculului. Astfel ca, se intampla destul de des, ca masinile care nu au circulat de multa vreme sa aiba anvelopele dezumflate, acestea putand prezenta unele crapaturi, in timp ce cauciucul poate sa devina mai poros. Deci daca iti doresti sa lasi masina la « hibernat » pentru mai multa vreme, cel mai bine ar fi sa le umfli cat de tare poti.
Mediul din jur si chimia in special, joaca si ele un rol foarte important atunci cand vine vorba despre presiunea din anvelope. Sa ne amintim faptul ca anvelopele contin si ele molecule de oxigen. Si acestea pot sa « evadeze » prin valva. Si atunci cand este foarte cald afara si aerul se dilata, cantitatea de molecule de oxigen din anvelope este si mai importanta. Din acest motiv, nu se recomanda deloc sa se foloseasca o anvelopa de vara pe timp de iarna. Fiecare din ele a fost conceput pentru a functiona pe o plaja de temperatura specifica.
In loc de concluzie, mai trebuie sa subliniem faptul ca o anvelopa, care pierde din presiune, indiferent de calitate, daca este premium sau nu sau indiferent de marca are un impact foarte important asupra sigurantei cat si asupra longevitatii si consumului de carburant. Trebuie ca presiunea sa se verfice in mod regulat si sa se regleze daca este cazul. Articol recomandat de Nokian Tyers.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.