Facebook anunta lansarea criptomonezii sale, Libra

Dupa mai multe luni de zvonuri, Facebook tocmai a anuntat nasterea criptomonezii sale, Libra, un nume care ne duce cu gandul la masura de greutatea a monedelor in Imperiul Roman.

Libra se va putea folosi astfel prin intermediul mai multor servicii si Facebook va propune in paralel o aplicatie care va servi drept portofel digital pentru administrarea fondurilor si transferul de bani.

Dar mai intai, ce este o criptomoneda? O criptomoneda, numita si criptoactiv, criptodeviza sau criprografic este o moneda ce se poate folosi intr-o retea informatica descentralizata, intre 2 persoane. In zilele noastre, criptomonedele sunt « alternative » deoarece nu au un curs legal in nicio tara.

Facebook a oficializat deci in 18 iunie crearea propriei sale criptomonede, pe numele sau, Libra. Aceasta va fi incadrata de asociatia Libra, unde si celebra retea sociala face parte, alaturi de alte numeroase societati celebre, precum MasterCard, Visa, PayPal, dar si Spotify, Uber sau Illiad.

Libra se adreseaza unui miliard de persoane care nu detin un card bancar. Cu aceasta noua deviza, reteaua sociala vrea sa creeze valuri in lumea bancii si sa propuna o solutie foarte simpla pentru o problema majora care atinge o mare parte a populatiei mondiale.

In comunicatul sau de lansare, Facebook explica faptul ca un adult din doi din lumea intraga, nu are acces la serviciile unei banci traditionale. La fel ca si 70% din intreprinderile prezente in tarile care acum se dezvolta.

Taxele percepute de catre banci pentru tranzactii se afla si ele in vizorul retelei sociale, care vrea sa le reduca, datorita serviciilor sale virtuale.

Scopul Facebook este in final, sa democratizeze tehnologia blockchain care exista de foarte multi ani, dar care inca ramane obscura in ochii marelui public.

Calibra, o filiala Facebook dedicata platilor.

Facebook anunta in paralel, crearea unei filiale, numite Calibra. Aceasta filiala se va ocupa de toate activitatile  societatii, gravitand in jurul platilor online.

Calibra va fi si numele unei aplicatii mobile care va actiona pe post de portofel digital. Va fi deci posibil, ca in cateva secunde, sa transferi bani contactelor tale, peste tot in lume, direct in contul lor. Transferul de bani va fi la fel de usor si de rapid ca si cum ai trimite un mesaj.

Va fi de asemenea posibil, sa cumperi criptomonede Libra, dar inca nu se stie ce pret vor avea acestea. Taxele vor fi foarte mici in cadrul tranzactiilor cu comerciantii, chiar daca nici in acest caz, Facebook nu a dat prea multe detalii suplimentare in ceea ce priveste taxele aplicate. Intre particulari, schimburile vor fi gratuite.

Libra va fi lansata in anul 2020 si va permite sa transferi bani prin intermediul Facebook Messenger sau WhatsApp si sa faci diferite achizitii pe diverse platforme.

Ambitia noii criptomonede Libra de la Facebook, este sa reniventeze banii si sa transforme economia mondiala. Astfel ca oamenii din lumea intreaga vor putea sa aiba o viata mai buna. Oare va deveni Facebook un lider in ceea ce priveste criptomoneda? Ramane de vazut…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *