Beneficiile practicarii unui hobby

Practicarea unui hobby reprezinta o maniera ideala de a ne elibera de stres si de a ne deconecta, de a ne spori creativitatea, relaxandu-ne totodata si favorizand buna dispozitie.

Ce hobby-uri ai?

Practicarea unui hobby vine cu o multime de beneficii, chiar daca nu avem de cele mai multe ori timp sa ne gandim la ele, sa le cantarim pe fiecare in parte. Pasiunile pot fi diverse: citit, scris, echitatie, alte sporturi, pictat, activitati manuale…in definitiv, un hobby este o activitate amuzanta care ne face fericiti.

Un hobby te apropie de alte persoane.  Fie crezi acest lucru sau nu, un hobby are puterea de a te apropia de altii. Mai ales cele care implica activitai in grup. Spre exemplu, daca te inscrii la un atelier de activitati manuale acest lucru ti va permite sa interactionezi cu persoane minunate. Adesea ne plangem ca nu gasim in anturajul nostru persoane cu aceleasi afinitati si gusturi. De aceea, daca ne inscriem la astfel de ateliere sau daca practicam un hobby in grup vom reusi sa dovedim contrariul.

Un hobby ne elibereaza de stres.  Practicarea unei pasiuni inseamna sa ne facem timp sa il consacram unei activitati care ne face placere. Spre exemplu, daca iti place sa scrii, simplul fapt de a scrie timp de 10 minute pe zi te poate face fericit. De aceea, uneori este recomandat sa practici aceasta pasiune dimineata devreme sau seara tarziu. In momentul in care suntem stresati, simtim o mare presiune care apasa pe umerii nostri, pasiunea poate reprezenta eliberarea noastra.

Citeste si:  Problemele autohtone (II).

Un hobby ne favorizeaza creativitatea. Hobby-urile au tendinta de a ne spori creativitatea. Fie ca scriem, citim, pictam sau crosetam, imaginatia si creativitatea noastra sunt ameliorate si dezvoltate. Un lucru care se poate dovedi util mai ales daca avem un job care cere creativitate si imaginatie. Numeroase persoane se plang de faptul ca nu sunt suficient de creative. Daca inca nu practica un hobby poate ar trebui sa inceapa sa faca acest lucru.

Un hobby ne ajuta sa ne dam seama de lucrurile care ne plac. Un hobby ne ajuta sa ne dam seama care sunt lucrurile care ne plac si care nu. Putem sti daca este sau nu cazul sa ne reorientam din punct de vedere profesional.

O pasiune ne face fericiti. Cel mai important in acest caz este ca pasiunea ne face fericiti. Ne consacram timpul acesteia din placere, nu asteptam prea mare lucru din partea acesteia, un profit material spre exemplu. Vom vedea progrese, chiar daca nu suntem presati sa ajungem la un progres. Din acest motiv, daca avem o pasiune aceasta va favoriza disciplina si va spori increderea in sine, pe langa toate avantajele mentionate mai sus. Drept urmare, nu mai ai nicio scuza, ai nevoie de o pasiune, de un hobby. Ai vazut cat de multe sunt avantajele. Ce mai astepti? Numeroase sunt ocaziile in care consideram ca nu avem timpul necesar de a practica un hobby insa nu este adevarat. Intodeauna avem timp pentru lucrurile pe care le consideram importante.

Citeste si:  Autovindecarea, miracolul din tine

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *