Orase unde merita sa mergi – Amsterdam, Olanda

Amsterdam este capitala oficiala a tarilor de Jos insa institutiile fundamentale ale statului, Curtea suprema de justitie, guvernul si parlamentul isi au sediul in Haga.

Linia de aparare fortificata din Amsterdam a fost inscrisa in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

In 2005, populatia Amsterdamului era autohtona in proportie de doar aproximativ 45%. insa in categoriile de varsta de pana la 18 ani, majoritatea locuitorilor e autohtona. In mai multe cartiere se practica totusi segregarea: olandezii instariti se concentreaza in jurul centrului, iar strainii se muta in zonele periferice Amsterdam Sud si Amsterdam Vest.
Primavara e sezonul cel mai bun al anului in care sa vizitezi orasul. In aprilie toate lalelele sunt inflorite. Poti face o excursie de o zi la Keukenhof, faimoasa gradina de lalele a Olandei si cu aceasta ocazie, poti vizita si alte locuri din partea de vest a tarii.

Multi turisti viziteaza Amsterdamul pentru a se bucura de o atitudine mai libertina fata de droguri, de exemplu. Este adevarat ca vinderea marijuanei si a hashish-ului s-a legalizat. Le poti cumpara in celebrele “Coffee Shops.” Din nefericire, spre detrimentul celorlalti, unii turisti profita de aceasta libertate si cred ca nu vor fi luati la raspundere pentru faptele lor. In ultimii ani, orasul a depus eforturi considerabile in a impiedica asemenea abuzuri si de a-si mentine in acelasi timp atmosfera’comoda’si placuta. E important sa faceti distinctia intre expresiile “Coffee Shop” si “Café”, care se traduc in limba romana prin acelasi cuvant: “cafenea.” Prima expresie denota un loc in care este permis sa fumezi droguri, iar a doua, un loc unde poti servi o ceasca de cafea sau un pahar de bere.

Pe langa aceste locuri, de vizitat mai puteti gasi biserici si sinagogi, centrul istoric, casele de lemn medievale,Muzeul Maritim si alte muzee, morile de vant, si Districtul Rosu unde puteti gasi prostituate (desi ATENTIE!! Nu aveti voie sa le faceti poze. Puteti ramane fara camera foto).

Amsterdam are peste 400 de hoteluri inregistrate astfel ca intr-un hostel, un pat simplu porneste de la 15EUR in timpul saptamanii si in iarna si pana la 90EUR in week-neduri si in timpul verii. Iar la hoteluri, pentru buget mic gasiti camere duble la preturi de 80EUR, la  un buget mediu 80-150EUR, iar pentru o camera luxoasa de hotel trebuie sa scoateti din buzunar peste 150EUR.

Orasul este unul foarte frumos, interesant, unde poti petrece un week-end super in gasca.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “Orase unde merita sa mergi – Amsterdam, Olanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *